ARC 2023: Ingen rast, ingen ro

01 December 2023

Ingen rast, ingen ro på White Lotus. Under nattens segling hörde vi att något föll från masten. När det började ljusna gick vår skeppare Sebastian en inspektionsrunda och såg då att blocket som vi tidigare satt upp för att undvika skav på fallet till genackern hade ramlat ner. Och inte nog med det, han såg också att fallet var väldigt slitet. Så återigen, ner med genackern, ta bort den skavda delen, fram med reservdelar till blocket, fram med selen och denna gång hissades Sebastian återigen upp i masten. Problemlösande som han är kom han givetvis ner och hade lyckats med uppdraget. Mission completed och än en gång blev han dagens hjälte.

Under dagen höll vi god fart, delfiner lekte vid båten och alla var nöjda och glada. Efter lunch tyckte vi det var dags för en välförtjänt vila. Men det tyckte inte genackern. De som låg på soldäck och vilade såg då plötsligt solen lysa igenom genackern som den inte ska. Ni vet vad som sker….. ner med genackern för inspektion, en 40 cm lång reva vid akterliket. Bara att ta fram spinnackertejpen och laga. Nu är genackern hel och uppe igen.

Till middag serverades det kryddig och god Thaigryta och till efterrätt bjöds det på chililakrits. Reaktionerna var lite blandade, en del svettades mer än andra.

Nu seglar vi in i den mörka natten och hoppas allt sitter på plats när solen går upp. ☺️

Trots alla utmaningar, som lätt skulle fylla en säsong på TV, är stämningen på topp på White Lotus

Hälsningar White Lotus