ARC 2023: 120 NM kvar till land

05 December 2023

Nedräkningen har börjat….. vi har nu ca 120 sjömil kvar till mållinjen och vi förbereder oss så smått för landstigning. Hur kommer det att kännas att komma tillbaka till civilisationen? Kommer vi att ha sjöben? Hur många kommer att tatuera sig? Frågorna är många för vi trivs väldigt bra till havs och de rutiner vi har vant oss vid. Men nu ser vi fram emot nästa äventyr, härliga seglingsdagar i Karibien med sol, bad och hela nätters sömn. Och kanske en och annan paraplydrink☺️.

Idag har vi storstädat båten och inventerat våra matförråd. Vi konstaterar att vissa saker har vi räknat rätt på och viss lite mindre bra. Kan man byta in  apelsinmarmelad, grovbröd eller mjölk mot frukt och grönt på St Lucia? Det får vi se imorgon…..

Så här på sluttampen utmanar Sebastian oss med att sätta genacker och fock samt ta ner storseglet så vi får extra fart till mål. Det finns ju alltid någon placering att jaga.

Imorse var vår båt-tomte plötsligt borta och där låg ett meddelande att han hade åkt till Nordpolen. Det trodde vi förstås inte på!  Varför skulle han välja att lämna vår båt och denna härliga besättning? Något var fel och vi misstänker att någon är Grinchen. Vad kan vara Nordpolen på en båt ? Jo frysen! Där låg nissen vakuumförpackad……Men det gör man inte ostraffad. Nu har Tomten skickat förstärkning i form av en större nisse som heter Stor-Klas och han hade med sig ett brev. Att nu måste det bli skärpning, annars blir de som busar utan julklappar.

Vi ser fram emot vår sista natt under stjärnorna på Atlanten och gissar vem av oss som kommer skrika land i sikte först.

Hälsningar White Lotus