Segla i Karibien


Segling i Karibien är ett äventyr till för dig som vill förverkliga den riktiga drömmen om Västindien. Segla med More Sailing mellan laguner, korallrev, vulkanöar och vita sandstränder i det södra karibiska havet.

Se filmen

Seglingsresa i Karibien


Våra seglingsresor i Karibien är en spännande och minnesvärd upplevelse. Kombinationen av att bli omhändertagen av besättningen samtidigt som du besöker nya, spännande resmål varje dag gör det till en semester du sent kommer att glömma. Ombord på våra båtar är du i trygga händer hos våra skeppare och värdinnor som sköter segling och serverar maten. Du slipper alla måsten och kan slappna av och njuta på riktigt.

Från 24 900 SEK per person


  I en 12 dagars seglingsresa ingår:
 • Hela resan pågår i två veckor, medräknat resdagar. Du är ute på havet i 12 dagar.
 • Flyg tur och retur från London Gatwick till St. Lucia eller från Paris Orly till Martinique.
 • Välutbildad skeppare & reseguide.
 • Välutbildad värdinna & reseguide.
 • Frukost, lunch och dryck ombord på båten.
 • Alla hamnavgifter och övriga avgifter.
 • Sängkläder och handdukar.
 • Transfer till och från flygplatsen.
 • Kostnad för inresetillstånd till de olika ö-nationerna.
 • Diesel- och gasolkostnader.
 • Seglingskurs för nybörjare.
 • Del i dubbelhytt på båten.

Att segla i Karibien


Under en seglingsresa i Karibien får du uppleva härliga seglingsdagar och det bästa av vad Karibien har att erbjuda. Svarta och vita sandstränder, turkosa laguner, snorkla med havssköldpaddor och grilla middagen på stranden. Området där vi seglar kallas Grenadinerna, utnämnt om och om igen till det vackraste seglingsområdet i världen. Grenadinerna består av ett pärlband av öar som ligger mellan St. Vincent i norr och Grenada i söder.

Dagarna varvas med segling, salta bad, god mat och avkoppling. Varje dag seglar ni till en ny plats och nya äventyr. På en seglingsresa kan du resa själv och på ett trevligt sätt möta nya bekantskaper. Eller varför inte boka hela båten bara för er? Ta med familjen eller kompisarna och låt våra skeppare och värdinnor skämma bort er. Våra seglingsresor passar alla, du behöver inga förkunskaper, det är bara att boka resan så sköter vi resten.

Vi seglar More 55


More 55 byggs av vårt båtvarv More Boats i Kroatien. I More Boats har vi samlat våra erfarenheter och kunskaper från charterbranschen för att bygga de bästa båtarna. More 55 är den första modellen från varvet och är byggd med avsikt för att klara längre seglatser i medelhavet och över Atlanten. More 55 har en stark konstruktion, ett lätt skrov och stora segelytor, det gör den både till en snabb och stabil båt.

Ombord på båten finns fem hytter och tre toaletter. I varje hytt sover två personer men under långseglingar brukar vakterna planeras så att man sover en och en i hytterna. Av de fem hytterna ombord är fyra dubbelhytter och en hytt har våningssäng.

Under långseglingar genom Medelhavet och över Atlanten utrustas båtarna med den säkerhetsutrustning som arrangörerna av Atlantic Rally for Cruisers, ARC kräver.

En seglingsresa i Karibien


Beroende på avgång utgår våra seglingsresor i Karibien från Martinique eller St. Lucia. Martinique tillhör Frankrike och St. Lucia är en före detta brittisk koloni i södra Karibien. På St. Lucia kör man på vänster sida av vägen och Queen Elisabeth II pryder dollarsedlarna. På Martinique heter marinan Le Marin och på St. Lucia heter den Rodney Bay. Det är St. Lucia och Rodney Bay som är målgången för den årliga Atlantseglingen, Atlantic Rally for Cruisers (ARC).

Både Le Marin och Rodney Bay är två stora marinor. I området vi besöker under en seglingsresa i Karibien finns det få marinor som dessa. Det finns däremot gott om turkosa vikar, därför förtöjer vi antingen vid en boj eller ankrar vid de flesta av stoppen under resan. Med hjälp av jollen som finns ombord kan du utforska viken eller ta dig iland.

Klockan sex går solen upp i Karibien, och på grund av tidsomställningen vaknar man ofta tidigt på morgonen. Ett perfekt tillfälle till ett härligt morgondopp följt av en kopp kaffe. Värdinnan ombord förbereder frukostbuffén och efter att alla ätit sig mätta bär det av ut till havs för dagens seglats. På vägen till nästa ö hinner du med mycket, sola, bada, läsa bok eller bara njuta av omgivningen.

När vi beger oss söderut från St. Lucia kommer vi till nästa ö i ökedjan som heter St. Vincent. Här kommer du att se svarta sandstränder eftersom ön sedan länge har en aktiv vulkan, häftigt och annorlunda. Många förknippar St. Vincent med ’Pirates of the Caribbean’ eftersom delar av filmerna spelades in här. Speciellt känd från filmerna är viken Wallilabou Bay.

Ön Bequia som ligger söder om St. Vincent har många svenskar fattat tycke för, här finns både hotell och restauranger som ägs av svenskar. Viken vi lägger till i heter Admiralty Bay. Här finns den härliga stranden, Princess Margaret Beach, som brukar hamna i topp bland gästernas favoriter stränder under resan. Inne från land i Port Elizabeth hörs ofta lokal reggaemusik ända ut till båtarna.

St. Vincent och Bequia tillhör samma nation som heter St. Vincent och Grenadinerna. Bequia tillhör Grenadinerna precis som många andra öar söder om St. Vincent. Grenadinerna består av både öar, korallrev, sanddynor och små fiskebyar. Varje ö är unik och har sin egen charm och erbjuder unika upplevelser och äventyr. Fotografierna från Grenadinerna passar perfekt som vykortsbilder med vita sandstränder, turkosa vikar och palmer.

Två favoritplatser hos många är Salt Whistle Bay på ön Mayreau och Tobago Cays som ligger precis intill. Salt Whistle Bay är en fantastisk turkos vik där stranden sträcker sig i en halvcirkel runt viken. Här är det enkelt att koppla av och komma in i den karibiska rytmen, när du går barfota längs stranden, hör vågorna rulla in och ser solen gå ner i horisonten.

Efter att ha sick-sackat runt bland öarna i södra Grenadinerna - nerna ett par dagar styr båten norrut igen. Några av öarna på tillbakavägen är samma som du besökte tidigare men båten lägger till vid nya spännande platser. Bergstopparna på St. Vincent och St. Lucia ser du från långt håll. Öarna är tropiskt gröna med djup djungel och växtlighet. Kring de höga topparna samlas regnmoln, som ibland ger en välkommen skur. Efter bara några minuter är regnet borta och den varma solen torkar snabbt av däcket.

En seglingsresa i Karibien är lika spännande som den är omväxlande. Öarna i Karibien erbjuder en härlig variation av platser att besöka, samtidigt som mycket tid ges till segling, sol, bad och avkoppling. En resa med upplevelser som ger minnen för livet. Notera att seglingsrutt och platser vi besöker kan ändras beroende på väder och vind.

Det krävs inga förkunskaper för att segla i Karibien


När du bokar en seglingsresa med More Sailing behövs inte några förkunskaper, det räcker med att vara nyfiken av segling och intresserad av havet för att uppleva en underbar resa. Tänk dig en vanlig semesterresa, där du istället för hotell bor på båt och vaknar upp på nya underbara platser varje dag.

Mer att läsa

De Karibiska öarna sträcker sig i en kedja hela vägen från Florida ner till Venezuela. Längst norrut ligger Cuba och längst söderut ligger Trinidad och Tobago. Öarna gränsar mellan Atlanten och det Karibiska havet. Karibien består av mer än 700 öar, kobbar och rev och här finns 13 självständiga önationer. Några av öarna tillhör Frankrike, Storbritannien, Nederländerna och USA. Vi har valt den södra delen av Karibien för våra seglingsresor, området kallas för Grenadinerna. Vi seglar mellan två nationer St. Lucia och St.Vincent och Grenadinerna. Både St. Lucia och St. Vincent och Grenadinerna är självständiga nationer, valutan som används heter Östkaribiska dollar. 

St. Lucia är en 620 kvadratkilometer stor ö med ca 170 000 invånare. St. Lucia har tillhört Frankrike 7 gånger och England 7 gånger. Från 1814 till 1967 då de fick självstyre tillhörde St. Lucia Storbritannien, den 22 februari 1979 blev St. Lucia helt självständigt. St. Lucias mest kända landmärke är de två bergstopparna Pitons som ligger mellan Soufrière och Choiseul på öns västra sida. 

St. Vincent och Grenadinerna består av 32 mindre och större öar, här bor ca 100 000 invånare. Huvudön är St. Vincent och tillsammans med två tredjedelar av ögruppen Grenadinerna bildar det landet St. Vincent och Grenadinerna. Grenadinerna delas mellan St. Vincent och Granada. Till St. Vincent och Grenadinerna tillhör förutom St. Vincent öar som Bequia, Canouan, Mayreau, Tobago Cays, Union Island och Petit St. Vincent. Sedan 27 oktober 1979 har det varit en självständig stat, men är fortfarande en del av det Brittiska samväldet. Den totala landytan är på 389 kvadratkilometer och bara St. Vincent är 344 kvadratkilometer stor. St. Vincent är en vulkanisk ö där man både kan hitta svarta och vita stränder, alla öar i Grenadinerna har vita sandstränder.

Läs mer

KAN JAG LÄRA MIG MER OM SEGLING?
Absolut! Våra duktiga skeppare och värdinnor delar gärna med sig av sina kunskaper och alla som vill får testa på att stå vid rodret, hissa segel och läsa sjökort. Säg bara till att du är intresserad.

VAD SKA JAG PACKA?
Förutom att packa det du brukar, tänk också på att ta med myggmedel, solskyddsfaktor, solglasögon, keps eller hatt, badkläder, något att läsa, åksjuketabletter eller åksjuke tuggummi om du lätt blir sjösjuk. Eftersom det endast ingår två handdukar kan det vara bra att packa ner en extra om man t.ex. vill ha en till sötvatten och en till saltvatten. Tycker du om att snorkla i det turkosa vattnet tag gärna med snorkel och cyklop, eftersom det kan finnas sjöborrar är badskor bra att ha med sig.

Sist men inte minst, packa i en mjuk väska som man kan vika ihop och stoppa undan på båten, hårda väskor tar stor plats i era hytter.

FINNS DET FLYTVÄSTAR OMBORD?
Ombord på båten finns räddningsvästar som får användas när man vill och skall användas när skeppare eller värdinna bedömer att det är nödvändigt. Vill man ha med en smidigare seglarväst får man gärna ta med det.

FRUKOST OCH LUNCH INGÅR, VAR ÄTER MAN MIDDAG?
Varje kväll lägger vi till i en hamn eller i en vik, ibland finns det flera restauranger och ibland bara en restaurang i viken. När vi lägger till i en vik tar man jollen in till land. Personalen ombord hjälper gärna till med tips på bra restauranger och att boka bord.

VILKA UPPGIFTER BEHÖVER NI FRÅN MIG?
Inför din seglingsresa i Karibien behöver vi namn och födelsedatum samt information om eventuella allergier. Under er vistelse i Karibien kommer er skeppare att behöva ert pass för att sköta klarering mellan de olika nationerna ni åker till.

KAN JAG LADDA MIN TELEFON/KAMERA OMBORD PÅ BÅTEN?
Strömmen ombord är begränsad när man inte ligger i hamn och inte har tillgång till landström. Båten har en generator och man kan använda 220v uttagen när den är igång. Ute till havs går det bra att ladda med 12v laddare och när vi ligger i hamn kan man ladda i de vanliga 220v uttagen.

GÅR DET ATT DUSCHA OMBORD?
När vi ligger i på boj finns det begränsat med vatten ombord men det går bra att ta kortare duschar. På ungefär tre stopp under resan kommer det finns möjlighet att duscha i land.

BEHÖVER JAG HA MED MIG SÄNGKLÄDER OCH HANDDUK?
Sängkläder och två duschhanddukar per person finns ombord på båten. Vi rekommenderar att man tar med sig en extra handduk, så kan man ha en till salta bad och en till dusch.

FINNS DET TILLGÅNG TILL INTERNET?
Inte dagligen men på flera av stoppen finns det ofta caféer och barer som har fritt wifi.

BEHÖVER JAG HA MED SIG REGNSTÄLL?
I Karibien är det tropiskt klimat, vilket innebär att det kommer varma regnskurar med jämna mellanrum. Därför kan det vara skönt att ha en tunnare regnjacka med sig.

HUR ÄR VÄDRET I KARIBIEN?
Karibien har ett ganska konstant väder med temperaturer mellan 27-32 grader. Då och då kommer det varma, tropiska regnskurar, främst när man besöker öar med lite högre toppar. Vattnet håller en stadig temperatur på 27 grader. Passadvinden som blåser in ger en skön fläkt under dagen. På kvällen går temperaturen ned något och man får en behaglig temperatur under natten.

FINNS DET DYKMÖJLIGHETER?
På många ställen i Karibien finns dykcenter om man man vill dyka, prata gärna med er skeppare och värdinna om ni vill planera in ett dykstopp. Annars räcker snorkel och cyklop långt i dessa klara, turkosa vatten.

BEHÖVER JAG VISUM?
Svenska medborgare behöver inget visum för att resa till St Lucia och St Vincent. Däremot behöver ditt pass vara giltigt 6 månader efter hemresedatum.

VILKEN VALUTA GÄLLER?
I St. Lucia och St.Vincent är Östkaribiska dollar (Eastern Caribbean dollar, EC-dollar) den officiella valutan. Även Amerikanska dollar accepteras men man brukar få en sämre växelkurs.

ANKOMST
När ni landar på St. Lucia på lördag eftermiddag står er chaufför och väntar. Transfern som tar ca 1,5 timma går till Rodney Bay Marina där båten och besättningen väntar. När ni väl kommer till Rodney Bay och gjort er hemmastadda på båten har solen redan hunnit gå ner och det är mörkt ute, första kvällen spenderas därför i marinan. Ni kastar sedan loss på söndag morgon efter frukost. 

På flygplanet från London till St. Lucia kommer ni tilldelas ett papper där ni deklarerar er inresa till St Lucia. På detta papper ska ni fylla i era personuppgifter samt vart ni kommer att befinna er under er vistelse, skriv då Rodney Bay att ni kommer vistas ombord på en segelbåt samt båtens namn.

VACCINATIONER
De rekommendationer som finns för resa till Karibien i mindre än tre veckor är följande:

Uppdaterat grundskydd, (stelkramp,difteri)
Eventuellt Kolera-skydd
Hepatit A
Hepatit B

Du behöver påbörja vaccinationerna 1 månad före utresa. Ta gärna med din gula vaccinations bok om du har en sådan.

ALLERGIER
Om du har några allergier eller speciella önskemål angående mat, är det viktigt att du i god tid före resan meddelar oss det.

PASS
Du måste vara försedd med ett pass som har en giltighetstid på 6 månader ifrån hemresedatumet. Under resan i Karibien kommer er skeppare behöva tillgång till ert pass för att kunna göra in- och utklarering mellan nationerna ni reser mellan.

VÄRDESAKER
För säkerhetsskull ta kopior på pass, bankkort, flygbiljetter och andra viktiga papper. (Det är alltid bra att ha en kopia på dem hemma i Sverige och en i väskan.)

RESEFÖRSÄKRING
Se över så du har en bra reseförsäkring eller kolla med din hemförsäkring. Det är även möjligt att teckna reseförsäkring och avbeställningsförsäkring via More Sailing.

VALUTA OCH KORTBETALNING
På St. Lucia och i St. Vincent och Grenadinerna är valutan Öst-karibiska dollar. Amerikanska dollar fungerar också men ofta till en sämre valutakurs. På nästan hälften av stoppen under resan finns det bankomater.

ATT BO OMBORD PÅ BÅT
Att bo ombord på en båt är inte så annorlunda från att bo hemma, största skillnaden är att man har begränsat med vatten och el ombord. I Karibien finns det få marinor och det vanligaste sättet att lägga till på är vid en boj och ta jollen in till land. Det gör att man får tänka på att vara sparsam med vattnet och ta kortare duschar. För det mesta kan man ladda mobiltelefoner och kameror, 220V-uttag kan man använda när man ligger i marina samt när man ligger still och kan ha på generatorn. Under tiden man seglar har man tillgång till 12V-uttag.

Ombord på båten är man tio gäster och två personal. Gästerna sover fördelade två och två i de fem hytter som finns ombord, skepparen och värdinnan sover i skepparhytten och i salongen. Ombord på båten finns tre toaletter med dusch.

 

Läs mer

Klicka på länken till höger för att läsa våra resevillkor.

Läs mer

12 dagars seglingsresa


Här kan du läsa ett exempel på en seglingsrutt i Karibien, rutten kan variera efter bland annat väder och vind så den rutten ni seglar behöver inte var densamma som denna. Rutten varierar också efter vilken ö ni flyger till.

 • DAG 1 - Ankomst

  Beroende på avgång utgår våra seglingsresor från Martinique eller St. Lucia och ni landar på eftermiddagen eller kvällen. Första natten spenderas i marinan och ni kastar loss nästa morgon.

  Segla i karibien dag 1 med More sailing- ankomst, Rodney Bay, St. Lucia
 • DAG 2 - Marigot Bay, St Lucia

  På söndag morgon efter att ni ätit frukost kastar ni loss och seglar mot Marigot Bay. Även Marigot Bay ligger på St. Lucia, på vägen stannar ni för både bad- och lunchstopp.

  Segla i karibien dag 2 med More sailing- Marigot Bay, St Lucia.
 • DAG 3 - Wallilabou Bay, St. Vincent

  På måndagen blir det en lång seglats, då lämnar ni St. Lucia och seglar till nästa ö, St. Vincent och Wallilabou Bay. I Wallilabou Bay kommer ni ankra och man tar jollen in till land och till restaurangen. Wallilabou är känt för att filmerna om Pirates of the Caribbean spelades in här.

  Segla i karibien dag 3 med More sailing- Wallilabou Bay, St. Vincent, var Pirates of the Caarribeean filmades.
 • DAG 4 - Admiralty Bay, Bequia

  Bequia blir nästa stopp, i Admirality Bay förtöjer ni vid boj. Staden heter port Elizabeth och här finns många restauranger, flera av dem ägs utav svenskar. Ett måste är att besöka Princess Margaret beach.

  Segla i karibien dag 4 med More sailing - staden port Elizabeth
 • DAG 5 - Salt Whistle Bay, Mayreau

  Salt Whistle Bay är en fantastisk lagun med turkost vatten och en kritvit sandstrand som sträcker sig i en båge kring viken. Här grillas middagen direkt på stranden.

  Segla i karibien dag 5 med More sailing- lagun Salt Whistle Bay, Mayreau.
 • DAG 6 - Tabago Cays & Clifton Bay, Union Island

  Under torsdagen blir det mindre segling men destomer snorkling. Under dagen besöker ni Tobago Cays och snorklar med sköldpaddor. Sedan bär det av vidare mot Union Island och Clifton Bay där natten spenderas i en mindre marina.

  Segla i karibien dag 6 med More sailing- snorkling i Tabago Cays och Clifton Bay, Union Island
 • DAG 7 - Petit St. Vincent & Chatham Bay, Union Island

  Även på fredagen blir det mycket snorkling och bad, båten ankrar upp vid Petit St. Vincent och därifrån kan man ta jollen för att gå iland på den lilla ön Mopion som bara består av sand och ett parasoll. Framåt eftermiddagen seglar båten tillbaka till Union Island och viken som ligger på andra sidan ön, Chatham Bay.

  Segla i karibien dag 7 med More sailing- Petit St. Vincent och Chatham Bay, Union Island.
 • DAG 8 - Saline Bay, Mayreau

  Nästa dag bär det av norrut igen, nu seglar ni tillbaka till ön Mayreau men till en vik som ligger längre söderut, Saline Bay. Uppe på toppen har man en väldigt fin utsikt över Grenadinerna.

  Segla i karibien dag 8 med More sailing- Saline Bay, Mayreau.
 • DAG 9 - Grand Bay, Canouan

  Mellan Salin Bay på Mayreau och Grand Bay på Canouan är det cirka 10 sjömil, och ni kommer fram lagom till lunch, i land finns en fantastisk sandstrand och ett trevligt resort att spendera eftermiddagen på.

  Segla i karibien dag 9 med More sailing- sandstrand i Grand Bay, Canouan
 • DAG 10 - Young Island, St. Vincent

  På måndag blir det en lång etapp upp till St.Vincents södra del. Young Island är en liten ö som ligger precis vid St.Vincents södra spets, båten lägger till vid boj mellan St. Vincent och Young Island.

  Segla i karibien dag 10 med More sailing- On Young
 • DAG 11 - Cumberland Bay, St. Vincent

  Cumberland Bay ligger bredvid Wallilabou Bay som ni besökte på vågen söderut. Här är stranden inte vit som på de flesta platser i Grenadinerna utan den är svart.

  Segla i karibien dag 11 med More sailing - Cumberland Bay- svart strand
 • DAG 12 - Piton Bay, St. Lucia

  Näst sista dagen blir även den en lång seglingsdag, när ni seglar från St. Vincent upp till St.Lucia. När ni kommer fram till St. Lucia lägger ni till vid boj mellan de två bergstopparna som kännetecknar St.Lucia, Petit Piton och Gros Piton. Mellan topparna finns en kritvit strand och ett fantastiskt resort. Även här är det väldigt bra snorkling.

  Segla i karibien dag 12 med More sailing- bergstopparna som kännetecknar St.Lucia, Petit Piton och Gros Piton.
 • DAG 13 - Rodney Bay och avresa

  Sista dagen seglar ni på läsidan av St.Lucia upp till Rodney Bay igen, där väntar taxibilar för avfärd till flygplatsen.

  Segla i karibien dag 13 med More sailing- Rodney vik St. Lucia
More Sailing använder cookies för att du skall få en bättre upplevelse av vår hemsida. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Stäng
-->