Segla i Grekland


Grekland har Europas längsta kustlinje. Med sina 6000 öar kan den erbjuda segling som är svår att finna någon annanstans. Landet har en fascinerande historia, antika skatter och en av världens äldsta seglingstraditioner.

Seglingsresa i Grekland


Under en seglingsresa på våra båtar får du uppleva segling i Greklands vackra övärld. Vi seglar i det Joniska havet på Greklands västkust. Besättningen, en skeppare och en värdinna, tar hand om matlagning, planering och segling. Det enda du behöver göra är att njuta. Varje dag seglar vi till nya destinationer och du får uppleva nya platser som gömda vikar, kritvita stränder, pittoreska byar och turkosa laguner. Dagarna varvas med sol, bad, segling, god mat och äventyr. Med More Sailing kan du resa ensam och träffa nya vänner, i par, med kompisgänget eller med familjen. Resorna skräddarsys efter dina behov och önskemål.

Från 14 995 SEK per person


  I en 7 dagars seglingsresa ingår:
 • Hela resan pågår i en vecka, måndag till måndag, med resdagar
 • Flyg tur och retur från Göteborg eller Stockholm
 • Svensk välutbildad skeppare/reseguide
 • Svensk välutbildad värdinna/reseguide
 • Frukost, lunch och dryck ombord på båten
 • Alla hamnavgifter och övriga avgifter
 • Sängkläder och handduk
 • Transfer till och från flygplatsen
 • Diesel-och gasolkostnader
 • Seglingskurs för nybörjare
 • Del i dubbelhytt på båten

Att segla i Grekland


Det finns inte mycket som slår en veckas segling i den Grekiska övärlden. Skärgården är stor och öarna många. Känn det salta vattnet stänka i ansiktet, den friska luften leka i håret och den ljumma solen ge färg åt bleka kinder. Upplev avskilda pärlor, kristallklart vatten och varma kvällar. Varje dag vaknar du på en ny plats för nya upplevelser. Låt More Sailing ta dig med på en oförglömlig seglingsresa i Grekland.

Vi seglar More 55


Under våra seglingsresor seglar vi More 55 som byggs av vårt båtvarv More Boats i Kroatien. För oss är det viktigt att vi har båtar med bra seglingsegenskaper till våra seglingsresor, allt för att du som gäst skall få en riktigt härlig seglingsupplevelse under din semester.

More 55 har stora sociala ytor och sittbrunn, på däck finns det gott om plats för dig som vill njuta av solen. Att hoppa i och ur vattnet gör du enkelt från badbryggan som fälls ner i aktern. I det stora köket ombord tillagar värden goda frukostar och luncher under resan. Reser du under den varmaste tiden på året kan du svalkas av luftkonditioneringen som finns ombord på More 55. Sammantaget är det en väldigt trevlig båt att spendera sin seglingsresa ombord på.

På More 55 finns det plats för tio gäster i fem hytter, av de fem hytterna ombord är fyra dubbelhytter och en har våningssäng. Det finns tre toaletter ombord, längst fram i fören finns en skepparhytt där besättningen bor. För en extra kostnad kan du bli garanterad en dubbelsängshytt ombord på båten, välj detta i bokningsprocessen om du önskar.

Förutom More 55 kan vi även arrangera seglingsresor på andra båtar, exempelvis katamaraner eller mindre enskrovsbåtar om ni är färre i sällskapet. Hör av dig till oss om du har önskemål på andra båtar.

En seglingsresa i Grekland


Det är bland öarna i Joniska havet ni kommer att segla under veckan. Här är vindarna ljumma, grunden få och havet varmt turkost. På båten finns besättning som ser till att ni mår fantastiskt hela veckan. De lagar mat, guidar till gömda paradisvikar, rekommenderar restauranger och seglar båten medan du kan läsa bok, umgås, sola och bada.

På er resa kommer ni att besöka historiska platser och följa i de antika grekernas fotspår. Greklands historia är spännande och ni kommer uppleva platser ni bara läst om tidigare. Ni äter frukost och lunch på båten medan middag äts på restaurang. Då får ni chans att testa det lokala köket – Grekland är välkänt för sin goda mat. Avsluta kvällen på en lokal bar innan ni låter havet vagga er till sömns i båten.

Det krävs inga förkunskaper för att segla i Grekland


När du bokar en seglingsresa med More Sailing behövs inte några förkunskaper, det räcker med att vara nyfiken av segling och intresserad av havet för att uppleva en underbar resa. Tänk dig en vanlig semesterresa, där du istället för hotell bor på båt och vaknar upp på nya underbara platser varje dag.

Mer att läsa

KAN JAG LÄRA MIG MER OM SEGLING?
Självklart kan du det! Våra duktiga skeppare och värdinnor delar gärna med sig av sina kunskaper och alla som vill får testa på att stå vid rodret, hissa segel och läsa sjökort.


VAD SKA JAG HA MED MIG?
Förutom att packa det du brukar, tänk också på att ta med myggmedel, solskyddsfaktor, solglasögon, badkläder, något att läsa, keps eller en hatt och åksjuketabletter om du lätt blir sjösjuk. Eftersom det endast ingår en handduk kan det vara bra att packa ner en extra om man t.ex. vill ha en till sötvatten och en till saltvatten. Tycker du om att snorkla i det turkosa vattnet, tag gärna med snorkel och cyklop.

Sist men inte minst, packa i en mjuk väska som man kan vika ihop och stoppa undan på båten, hårda väskor tar stor plats i era hytter.

BEHÖVER JAG HA MED MIG FLYTVÄST?
Ombord på båten finns räddningsvästar som får användas när man vill och skall användas när skeppare eller värdinna bedömer att det är nödvändigt. Vill man ha med en smidigare seglarväst får man gärna ta med det själv. 

FRUKOST OCH LUCNH INGÅR, VART ÄTER MAN MIDDAG?
Varje kväll lägger vi till i en hamn eller i en vik. När vi lägger till i en vik tar man jollen in till land där det finns restauranger. Personalen ombord hjälper gärna till med tips på bra restauranger och att boka bord.

VAD BEHÖVER JAG LÄMNA FÖR UPPGIFTER?
Inför din seglingsresa så behöver vi personnummer, passnummer, för- och efternamn och eventuella allergier. 

KAN JAG LADDA MIN TELFON/KAMERA OMBORD?
Strömmen ombord är begränsad då vi inte ligger i hamn och inte kan koppla in oss på landström. Ute till havs går det bra att ladda med 12v laddare och när vi ligger i hamn kan man ladda i de vanliga 220v uttagen. 

BEHÖVER JAG HA MED MIG SÄNGKLÄDER OCH HANDDUK?
Sängkläder och EN duschhandduk per person finns ombord på båten. Vi rekommenderar att man tar med sig en extra, så kan man ha en till salta bad och en till dusch.


BEHÖVER JAG HA MED REGNSTÄLL?
Det regnar sällan längs Greklands kust och när det gör det är det endast korta skurar. Även när det regnar är det varmt i luften. Så regnställ är lite att ta i, men kanske en vattentät jacka kan vara skönt om man skulle ha oturen att stöta på ett regnmoln.


RESTAURANGPRISER?
En 2-rätters med öl/vin till maten kostar ungefär 200-250 kronor men det varierar såklart mellan olika restauranger. 

En veckas seglingsresa


Här kan du läsa ett exempel på hur en seglingsrutt i Grekland kan se ut, veckans rutt brukar variera efter bland annat väder och vind.

 • Dag 1 & Ankomst

  I Lefkas Marina startar er seglingsresa. Lefkas är en ö i Joniska havet på Greklands västkust. Första seglatsen går längst med Lefkas östra sida ner till Sivota som ligger på södra delen av ön.

  Segla i Grekland dag 1 med More sailing-ankomst till Marina Kremik.
 • Dag 2

  Från Lefkas seglar ni ner mot Kefalonia. Ni stannar till vid ”Kungens grotta” och för den som vågar kan man dyka i och leta efter skatter. Efter att ni ätit lunch ombord lägger ni till i den nordöstra viken av Kefalonia. Här ligger den underjordiskasjön Mellasini som hittades i samband med en jordbävning när taket på grottan trillade ner. På kvällen kan ni njuta av solnedgången och en middag i hamnen Sami.

  Segla i Grekland dag 2 med More Sailing- segla i det bla
 • Dag 3

  Från Kefalonia seglar ni vidare till Zakynthos och Blå grottan, ni passerar två glittrande vikar som göms innanför kritvita klippor. Grekland har ett rikt djurliv och man kan se både delfiner och sköldpaddor under seglatserna.

  Segla i Grekland dag 3 med More sailing- on Vis hamn Komiza
 • Dag 4

  Ni seglar sedan vidare mot Ithaka och Vathi, som sägs vara ön som Odysseus, kung enligt grekiska mytologin, kom från. I Odysséen kan du läsa om Odysseus tioåriga resa hem till Ithaka efter kriget i Troja.

  Segla i Grekland dag 4 med More sailing- Bla grotta - Bisevo nära ön Vis.
 • Dag 5

  Fiskardo som ligger på Kefalonias nordöstda del har ett underbart läge i en naturlig hamn som omges av pastellfärgade hus och ett liten fyr ute på udden. På tavernorna serveras goda, grekiska smårätter som Saganaki (friteradost) och Tsatsiki.

  Segla i Grekland dag 5 med More sailing- Balkans Saint Tropez- City Hvar.
 • Dag 6

  På vägen norrut stannar ni på ön Kalamos, en liten ö som ligger norr omden ännu mindre ön Kastos. Ni spenderar natten i hamnen som har samma namn som ön.

  Segla i Grekland dag 6 med More sailing- pa vag till Milna pa on Brac.
 • Dag 7

  Ni seglar till Spartakhoni på ön Meganisi och ankrar intill en mysig taverna där ni äter och dricker gott tills solen har gått ner. Ett kvällsdopp i det turkosa vattnet är ett trevligt sätt att avsluta kvällen.

  Segla i Grekland dag 7 med More sailing- segling mot solnedgången.
 • Dag 8 - Avresa

  Resan avslutas där den började - i Lefkas Marina där ni får skjuts till flygplatsen. Med dig hem hardu ett varmt hjärta, soliga minnen, många skratt och vänner för livet.

  Segla i Grekland dag 8 med More sailing - framfor Primosten.
More Sailing använder cookies för att du skall få en bättre upplevelse av vår hemsida. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Stäng
-->