Segla i Grekland


Grekland har Europas längsta kustlinje. Med sina 6000 öar kan den erbjuda segling som är svår att finna någon annanstans. Landet har en fascinerande historia, antika skatter och en av världens äldsta seglingstraditioner.

Seglingsresa i Grekland


Under en seglingsresa på våra båtar får du uppleva segling i Greklands vackra övärld. Vi seglar i den Saroniska bukten utanför Aten. Besättningen, en skeppare och en värd, tar hand om matlagning, planering och segling. Det enda du behöver göra är att njuta. Varje dag seglar vi till nya destinationer och du får uppleva nya platser som gömda vikar, kritvita stränder, pittoreska byar och turkosa laguner. Dagarna varvas med sol, bad, segling, god mat och äventyr. Med More Sailing kan du resa ensam och träffa nya vänner, i par, med kompisgänget eller med familjen. Resorna skräddarsys efter dina behov och önskemål.

14 500 SEK per person


  I en 7 dagars seglingsresa ingår:
 • Hela resan pågår i en vecka, torsdag till torsdag, med resdagar
 • Flyg tur och retur från Göteborg eller Stockholm
 • Svensk välutbildad skeppare/reseguide
 • Svensk välutbildad värd/reseguide
 • Frukost, lunch och dryck ombord på båten
 • Alla hamnavgifter och övriga avgifter
 • Sängkläder och handduk
 • Transfer till och från flygplatsen
 • Diesel-och gasolkostnader
 • Seglingskurs för nybörjare
 • Del i dubbelhytt på båten

Att segla i Grekland


Det finns inte mycket som slår en veckas segling i den Grekiska övärlden. Skärgården är stor och öarna många. Känn det salta vattnet stänka i ansiktet, den friska luften leka i håret och den ljumma solen ge färg åt bleka kinder. Upplev avskilda pärlor, kristallklart vatten och varma kvällar. Varje dag vaknar du på en ny plats för nya upplevelser. Låt More Sailing ta dig med på en oförglömlig seglingsresa i Grekland.

Vi seglar More 55


Under våra seglingsresor seglar vi More 55 som byggs av vårt båtvarv More Boats i Kroatien. För oss är det viktigt att vi har båtar med bra seglingsegenskaper till våra seglingsresor, allt för att du som gäst skall få en riktigt härlig seglingsupplevelse under din semester.

More 55 har stora sociala ytor och sittbrunn, på däck finns det gott om plats för dig som vill njuta av solen. Att hoppa i och ur vattnet gör du enkelt från badbryggan som fälls ner i aktern. I det stora köket ombord tillagar värden goda frukostar och luncher under resan. Reser du under den varmaste tiden på året kan du svalkas av luftkonditioneringen som finns ombord på More 55. Sammantaget är det en väldigt trevlig båt att spendera sin seglingsresa ombord på.

På More 55 finns det plats för tio gäster i fem hytter, av de fem hytterna ombord är fyra dubbelhytter och en har våningssäng. Det finns tre toaletter ombord, längst fram i fören finns en skepparhytt där besättningen bor. För en extra kostnad kan du bli garanterad en dubbelsängshytt ombord på båten, välj detta i bokningsprocessen om du önskar.

Förutom More 55 kan vi även arrangera seglingsresor på andra båtar, exempelvis katamaraner eller mindre enskrovsbåtar om ni är färre i sällskapet. Hör av dig till oss om du har önskemål på andra båtar.

En seglingsresa i Grekland


Det är bland öarna i den Saroniska bukten ni kommer att segla under veckan. Här är vindarna ljumma, grunden få och havet varmt turkost. På båten finns besättning som ser till att ni mår fantastiskt hela veckan. De lagar mat, guidar till gömda paradisvikar, rekommenderar restauranger och seglar båten medan du kan läsa bok, umgås, sola och bada.

På er resa kommer ni att besöka historiska platser och följa i de antika grekernas fotspår. Greklands historia är spännande och ni kommer uppleva platser ni bara läst om tidigare. Ni äter frukost och lunch på båten medan middag äts på restaurang. Då får ni chans att testa det lokala köket – Grekland är välkänt för sin goda mat. Avsluta kvällen på en lokal bar innan ni låter havet vagga er till sömns i båten.

Det krävs inga förkunskaper för att segla i Grekland


När du bokar en seglingsresa med More Sailing behövs inte några förkunskaper, det räcker med att vara nyfiken av segling och intresserad av havet för att uppleva en underbar resa. Tänk dig en vanlig semesterresa, där du istället för hotell bor på båt och vaknar upp på nya underbara platser varje dag.

Mer att läsa

Grekland kallas ofta för ”demokratins vagga” eller den ”västerländska civilisationens vagga”, detta gör det till ett mycket spännande resmål med mycket historia att upptäcka. Grekland har Europas längsta kustlinje med 6000 öar var av 227 av dessa är bebodda, detta gör att det är mycket bra att segla i Grekland. Grekland är en mycket seglingssäker destination att åka till då det blåser en vind som heter Meltemi från nord-nordost med en styrka på 3–12 m/s. 


Grekland är en republik som på grekiska heter Hellas (uttalas Ellás). Grekland gränsar till Albanien, Makedonien, Bulgarien och Turkiet. Det bor 11miljoner människor i landet och 3miljoner av dessa bor i huvudstaden Aten. Grekland är medlem i EU sedan 1981. I Grekland firar man nationaldag den 25 mars då den grekiska revolutionen mot ottomanerna började, man firar även nationaldag den 28 oktober som kallas Oxi-dagen som betyder nej, detta för att man 1940 sa nej till italienarna som invaderade – "vi kapitulerar inte, hellre krig än att vi blir slavar till ett annat land". Det officiella språket är grekiska och tillhör den indoeuropeiska språkgrenen man använder det grekiska alfabetet. Det antika Grekland var födelseplatsen för demokrati, västerländsk filosofi, Olympiska spelen, västerländsk litteratur och histografi, statsvetenskap, vetenskapliga och matematiska principer och västerländskt drama, såväl tragedin som komedin. Grekland har tre stycken hav, Joniska havet i väster med de joniska öarna, Medelhavet söder om kreta och Egeiska havet i öster med Kykladerna, Saroniska öarna, Sporaderna, Dodekanisos som kallas för Tolvöarna och de Nordegeiska öarna. 


Greklands högsta berg heter Olympos och ligger i norra Grekland i regionen Makedonien. Olympos är 2917möh och det var här enligt de antika grekerna som de högsta gudarna bodde. Viste du att det fanns över 30 000 gudar men att endast 12 av dessa bodde på Olympos? Några av dessa gudar som bodde på Olympos var Zeus som var gudarnas konung, Poseidon som var havets gud och Apollon som var solens gud. Till skillnad från många andra religioner anses inte människan i den grekiska tron vara slavar till gudarna och underlägsna deras nyckfullhet, utan istället betonas deras likheter och människans förmåga att fatta egna beslut samt gudarna kan göra snedsteg och stora misstag precis som människan. 


Grekland är välkänd för sin goda mat, några maträtter man ska prova på när man är i Grekland är tzatziki, lamm, moussaka, stifado fisk och ost saganaki som är mer känt som endast saganaki, Saganaki är dock inte en maträtt utan en speciell stekpanna som används för att tillaga en enportions rätt i så man kan få svamp saganaki, räk saganaki eller något liknande om man inte är riktigt uppmärksam på vad dom serverar på menyn. Till detta kan man dricka något grekiskt vin tex retsina som är ett vittvin med smak av kåda. Retsina får sin karaktär av torkad och pulvriserad kåda (cirka 1 kilo per hektoliter vin) från aleppotallen. Vinindustrin är utspridd över hela landet och många öar har egna lokala vinodlare. Den grekiske historieskrivaren Thukydides menade att det var först då medelhavsfolken lärde sig att odla oliv och vin som de reste sig ur barbariet. På öarna och fastlandet runt Egeiska havet skedde detta för minst 5 000 år sedan. I utbyte för vin och olivolja fick grekerna säd från Egypten och områdena kring Svarta havet, silver från Andalusien, koppar från Syrien och Cypern och guld och elfenben från Nubien och Egypten. En annan dryck som är mycket populär i grekland är Ouzo som är en starksprit med smak av anis. Den dricks ofta med en skvätt kallt vatten eller en isbit i som gör att spriten går från att vara klar och genomskinlig till att bli mjölkvit.

ANKOMST 

Vid er ankomst till Grekland står er chaufför och väntar på er på flygplatsen för att ta er till Alimos marina. Landar ni på förmiddagen blir det en stunds väntan till dess att båten är färdig, vi rekommenderar då att man spenderar tiden med att titta på staden och äta lucnh så att man är redo när båten blir klar. Landar man senare på kvällen är båten färdig när ni ankommer och det är bara att gå ombord på båten. 

PASS

Du måste vara försedd med ett pass som har en giltighetstid på minst 3 månader ifrån hemresedatumet. 

ALLERGIER 

Om du har några allergier eller speciella önskemål angående mat, är det viktigt att du i god tid före resan meddelar oss så vi kan anpassa oss efter dina behov. 

VÄRDEHANDLINGAR 

För säkerhetsskull ta kopior på pass, bankkort, flygbiljetter och andra viktiga papper. (Det är alltid bra att ha en kopia på dem hemma i Sverige och en i väskan.) 

RESEFÖRSÄKRING 

Se över så du har en bra reseförsäkring eller kolla med din hemförsäkring. Det är även möjligt att teckna reseförsäkring och avbeställningsförsäkring via More Sailing. 

VALUTA & KORTBETALNING 

Greklands valuta är Euro, €. På de flesta restauranger kan du betala med kort men annars rör du dig med fördel med kontanter. I Alimos marina, vår bas, finns bankomat samt under de flesta av stoppen under resan. 

ATT BO OMBORD PÅ BÅT 

Att bo ombord på en båt är inte så annorlunda från att bo hemma, största skillnaden är att man har begränsat med vatten och el ombord. När man ligger förtöjd vid en boj eller ankar 

får man tänka på att vara sparsam med vattnet och ta kortare duschar. Under tiden man seglar kan man ladda mobiltelefoner m.m. via 12v uttag och 220V-uttag kan man använda när man ligger i marina eftersom man då kan koppla in landström.

KAN JAG LÄRA MIG MER OM SEGLING?
Självklart kan du det! Våra duktiga skeppare och värdinnor delar gärna med sig av sina kunskaper och alla som vill får testa på att stå vid rodret, hissa segel och läsa sjökort.


VAD SKA JAG HA MED MIG?
Förutom att packa det du brukar, tänk också på att ta med myggmedel, solskyddsfaktor, solglasögon, badkläder, något att läsa, keps eller en hatt och åksjuketabletter om du lätt blir sjösjuk. Eftersom det endast ingår en handduk kan det vara bra att packa ner en extra om man t.ex. vill ha en till sötvatten och en till saltvatten. Tycker du om att snorkla i det turkosa vattnet, tag gärna med snorkel och cyklop.

Sist men inte minst, packa i en mjuk väska som man kan vika ihop och stoppa undan på båten, hårda väskor tar stor plats i era hytter.

BEHÖVER JAG HA MED MIG FLYTVÄST?
Ombord på båten finns räddningsvästar som får användas när man vill och skall användas när skeppare eller värdinna bedömer att det är nödvändigt. Vill man ha med en smidigare seglarväst får man gärna ta med det själv. 

FRUKOST OCH LUCNH INGÅR, VART ÄTER MAN MIDDAG?
Varje kväll lägger vi till i en hamn eller i en vik. När vi lägger till i en vik tar man jollen in till land där det finns restauranger. Personalen ombord hjälper gärna till med tips på bra restauranger och att boka bord.

VAD BEHÖVER JAG LÄMNA FÖR UPPGIFTER?
Inför din seglingsresa så behöver vi personnummer, passnummer, för- och efternamn och eventuella allergier. 

KAN JAG LADDA MIN TELFON/KAMERA OMBORD?
Strömmen ombord är begränsad då vi inte ligger i hamn och inte kan koppla in oss på landström. Ute till havs går det bra att ladda med 12v laddare och när vi ligger i hamn kan man ladda i de vanliga 220v uttagen. 

BEHÖVER JAG HA MED MIG SÄNGKLÄDER OCH HANDDUK?
Sängkläder och EN duschhandduk per person finns ombord på båten. Vi rekommenderar att man tar med sig en extra, så kan man ha en till salta bad och en till dusch.


BEHÖVER JAG HA MED REGNSTÄLL?
Det regnar sällan längs Greklands kust och när det gör det är det endast korta skurar. Även när det regnar är det varmt i luften. Så regnställ är lite att ta i, men kanske en vattentät jacka kan vara skönt om man skulle ha oturen att stöta på ett regnmoln.


RESTAURANGPRISER?
En 2-rätters med öl/vin till maten kostar ungefär 200-250 kronor men det varierar såklart mellan olika restauranger. 

Klicka på länken till höger för att läsa våra resevillkor.

Läs mer

En veckas seglingsresa


Här kan du läsa ett exempel på hur en seglingsrutt i Grekland kan se ut, veckans rutt brukar variera efter bland annat väder och vind.

 • Dag 1 & Ankomst

  I Alimos Marina startar er seglingsresa. Alimosär en hamn som ligger utanför Aten i Saroniska bukten. I eftermiddagsbrisen korsar ni den Saroniska bukten till ön Egina där pistaschträden växer tätt.

  Segla i Grekland dag 1 med More sailing-ankomst till Marina Kremik.
 • Dag 2

  Från Egina seglar ni mot Peloponnesos och hamnen Palaia Epidavros. Här kan ni passa på att snorkla på den antika delen av staden som sjunkit ner i havet. Senare på kvällen när solen har gått ner, spelas det teaterpjäser på den antika teatern som ligger i staden. Det är världens äldsta och bäst bevarade utomhusteater med en fantastisk akustik.

  Segla i Grekland dag 2 med More Sailing- segla i det bla
 • Dag 3

  Från Epidhavros blir det en lite längre seglats ner till Hydra. Här får ni känslan av att resa tillbaka i tiden flera hundra år. Detta är för att det är förbjudet med motortrafik på hela ön och att nya byggnader inte får byggas. Istället tar man sig här fram till fots och behöver man transportera något gör man det med en av alla åsnor som finns i staden.

  Segla i Grekland dag 3 med More sailing- on Vis hamn Komiza
 • Dag 4

  Från Hydra blir det en liten kortare seglats till Spétsai som påminner om Hydra med med lite italienska influenser. Ön är full av pinjeträd vilket gör ett väldigt grönt intryck bland de annars stundtals kala öarna. Till middag på Spétsai bör du prova öns specialitet, "fisk à la spetsigas" som är en lokal fiskgryta med grön paprika och tomater som täcks med ost.

  Segla i Grekland dag 4 med More sailing- Bla grotta - Bisevo nära ön Vis.
 • Dag 5

  Från Spétsaiseglar ni till en stad som heter Poros, den ligger på en halvö där husen ligger tätt med små, mysiga gränder emellan. På avstånd ser det ut som om staden och fastlandet sitter ihop och det är först när ni kommer närmare som den smala passagen där hamnen ligger öppnar upp sig. Vill du smaka på det grekiska nattlivet är detta ett bra ställe att göra detta.

  Segla i Grekland dag 5 med More sailing- Balkans Saint Tropez- City Hvar.
 • Dag 6

  Sjätte dagen seglar ni till ön Angistri i staden Megalochori. Det är en lugn liten by med vita små hus med blåa dörrar och fönster. Ön har många långa stränder och kristallklart vatten. Vi ankrar intill en mysig taverna där ni äter och dricker gott tills solen har gått ner. Ett kvällsdopp i det turkosa vattnet är ett trevligt sätt att avsluta kvällen.

  Segla i Grekland dag 6 med More sailing- pa vag till Milna pa on Brac.
 • Dag 7

  Resan avslutas där den började - i Alimos Marina. Sista kvällen kan ni därför spendera i Aten, att uppleva solnedgången från Akropolisklippan är ett fint avslut på er seglingsresa i Grekland.

  Segla i Grekland dag 7 med More sailing- segling mot solnedgången.
 • Dag 8 - Avresa

  Från Alimos Marina får ni skjuts till flygplatsen. Med dig hem har du ett varmt hjärta, soliga minnen, många skratt och vänner för livet.

  Segla i Grekland dag 8 med More sailing - framfor Primosten.
More Sailing använder cookies för att du skall få en bättre upplevelse av vår hemsida. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Stäng
-->