SRW — Kappsegling i Kroatien


Varje år i september arrangerar vi SRW, vår kappseglingsvecka i Kroatien. SRW seglas på 11 stycken likadana Salona 38 ur vår flotta. Dagarna varvas med kappsegling, sol och bad, coaching för att lära mer och trevligt umgänge mellan de olika besättningarna.

Se filmen

Kappsegling i Kroatien


SRW är en härlig vecka för dig som vill kappsegla i ett behagligt klimat med entyps segelbåtar. Under en vecka i Kroatien får du tillsammans med din besättning uppleva täta bankappseglingar, härliga distanskappseglingar, och lära dig nytt, komma till vackra platser och du får chansen att lära känna nya seglarvänner från olika delar av landet.

DATUM
16-23 september 2017
BÅT
11 st Salona 38 Race, 2012-2014
PRIS/BÅT
42 000 kronor för en hel båt med egen besättning
PRIS/PERSON
8 000 kronor per person ombord på båt med skeppare

Detta ingår

  • Salona 38 Race, regattautrustad med spinnaker
  • Båttekniker som är med under hela veckan
  • Alen Kustic, internationell kroatisk domare
  • Regattaledare och coach
  • Fys-tränare och teamcoach

Detta tillkommer

  • Diesel, hamnavgifter och mat under veckan
  • Turistskatt, 1€/person och dag, kontant betalning
  • Avgift för städning 170€/båt, kontant betalning på plats
  • Deposition om 3 000€/båt erläggs och återfås om ingen skada skett vid utcheckning
  • Flyg tur och retur

Coacher under SRW 2016


Varje år sedan starten för sex år sedan har vi haft coacher med oss på SRW. Magnus ”Mange” Olsson var med första året och sedan har vi haft Martin Strömberg, Anna Östling, Theres Torgersson med flera. Årets regattaledare är Anders Lewander som är med för andra året i rad, Anders kommer hålla i regelgenomgångar och coacha besättningarna. Ronnie Edsgren kommer vara med som fystränare och håller i fys-pass varje morgon, allt från powerwalk till vattengympa. Aftersailen har ett tema varje dag, och där får också alla besättningar göra en presentation av sitt team. För de besättningar som önskar ha en professionell coach med ombord på sin båt hela veckan kontakta vår projektledare för SRW Stina Jansson, stina@stinasinformativa.se eller 073-823 10 48. Stina svarar också på frågor omkring arrangemanget i sin helhet.

Anders Lewande

Fredrik Olsson

Fredrik Olsson är skeppare och rorsman på den Salona 38:a som du kan boka en eller flera platser ombord på. När Fredrik inte är med på SRW är han produktionsansvarig för More Sailing i Kroatien och Västindien, det vill säga han är den som är ansvarig för verksamheterna fungerar på plats när du kommer när för att segla tillsammans med all annan personal på plats.

Fredrik har seglat e-jolle, laser och express innan han kom med i ett projekt som hette Offshore Youth Challange, där han fick chans att segla med välmeriterade seglare som Anders Lewander och Gurra Krantz. Fredrik har bland annat seglat Gotland Runt, Lidingö Runt, ORC SM, ORC EM med flera tävlingar. Sedan Fredrik började hos More Sailing har han varit skeppare på ett antal seglingsveckor och seglat över Atlanten två gånger med Atlantic Rally for Cruisers (ARC). Fredrik är den som tillsammans med dig och de andra ombord skapar teamet som seglar SRW med målsättningen att ni alla ombord skall lära er mycket, ha kul under tiden och lära känna många nya seglarvänner.

Anders Lewander

Anders Lewander

Anders Lewander är regattaledare för årets SRW och en välkänd, och välmeriterad kappseglare med både landslagsmeriter och segling ombord på Volvo Ocean Race med sig i bagaget. För närvarande seglar han som taktiker på Farr 40 Stormtrooper. Som regattaledare kommer Anders att finnas på plats för att vara med på morgonmötena, förtydliga eventuella regelgenomgångar, komma med trimtips, coacha från följebåt vid några tillfällen under veckan, hålla i after sailen och regattamiddagen. Lägg därtill att Anders är utbildad yogalärare som kommer bli ett utmärkt team tillsammans med vår team- och fys-coach Ronnie Edsgren. Anders kommer också hålla föredrag någon kväll under SRW-veckan.

Ronnie Edsgren

Ronnie Edsgren

Ronnie Edsgren är med för femte gången på SRW som team- och fys-coach. Ronnie inleder varje morgon med ett lättare fys-pass i form av gympa, vatten-gympa, jogging, mindfullnes, yoga och utifrån vad geografin ger för möjligheter. Ronnie har varit fysisk tränare och teamcoach för flera besättningar i Volvo Ocean Race såsom The Card, Intrum Justitia, EF, Assa Abloy, Djuice Dragons, och för den Svenska Americas cup utmaningen i San Diego -92. I det senaste Volvo Ocean Race var han med och startade upp träningen för Team SCA tillsammans med Magnus "Mange" Olsson och Martin Strömberg. Vi ser Ronnie som en resurs för dig och ditt team under veckan. Du når ronnie@coachinggruppen.se om du har frågor eller vill ha tips innan SRW.

Vägen är målet


Varje dag beger du dig ut på vattnet med din besättning efter skepparmötet och genomgången av dagens banor. Alla dagar utom två börjar vi med en eller flerabankappseglingar. Sedan blir det en distanskappsegling som tar dig och din besättning till nästa hamn där vi har reserverade kajplatser för båtarna intill varandra. När alla båtar kommit i hamn strömmar musiken diskret ur högtalarna på kajen, det är dags för after sail. Kalla drycker, härlig musik, genomgångar och diskussioner om dagens seglingar står på programmet.

Innan middagen blir det tid för bad och dusch och kanske en tur runt på byn. Efter en god middag då är det dags att sova. För nästa morgon är det dags för morgongympa, frukost, skepparmöte och genomgång av dagens banor, och sedan beger du dig ut på havet igen. Några kvällar finns det möjlighet att äta gemensam med hela sällskapet, och några kvällar är upp till varje besättning att äta själva eller slå sig ihop med några andra besättningar.

Så fortsätter veckan med nästan samma program varje dag. Varje gång vi seglar är det kappsegling. Några av våra hamnar är mer ödsliga, och några är det mer fart i, och ibland blir kvällen sen, men det får du avgöra. För den här veckan vill alla, garanterat alla kappsegla, och vem vill inte vinna?! Vandringspriset Mange Trophy delas ut på regattamiddagen till den besättning som under veckan av övriga besättningar röstat fram som den gladaste besättningen.

SRW seglas i elva likadana Salona 38:or tillverkade 2012-14. SRW-regatta arrangeras av More Sailing i samarbete med Tjörn Runt by COWI som står för seglings- och tävlingsledning tillsammans med den kroatiska domaren Alen Kustic.

Tävlingen som arrangeras för femte året i rad samlar kappseglare och utmanarna som alla förlänger seglingssäsongen och har målet att vinna, på ett eller annat sätt.

Mer att läsa

PASS
Du måste vara försedd med ett pass som har en giltighetstid på minst 3 månader ifrån hemresedatumet. 

VÄRDEHANDLINGAR
För säkerhetsskull ta kopior på pass, bankkort, flygbiljetter och andra viktiga papper. (Det är alltid bra att ha en kopia på dem hemma i Sverige och en i väskan.) 

RESEFÖRSÄKRING
Se över så du har en bra reseförsäkring eller kolla med din hemförsäkring. Det är även möjligt att teckna reseförsäkring och avbeställningsförsäkring via More Sailing. 

VALUTA & KORTBETALNING
Kroatiens valuta är Kuna, HRK. På de flesta restauranger kan du betala med kort men annars rör du dig med fördel med kontanter. I Marina Kremik, vår bas, finns bankomat samt under de flesta av stoppen under resan. 

INTYG
För att få framföra en Salona 38 krävs att en person ombord har ett VHF certifikat och ett navigationsintyg som tex förarbevis. Saknar ni något intyg kontakta http://www.sjoskolan.se/ 

ANKOMST/TRANSFER
För dem som bokat flyg med transfer genom More Sailing står transfern och väntar på er när ni ankommer till Kroatien. Vill man ha hjälp med att förboka transfer kan vi göra det åt er. 

INCHECKNING
Varje skeppare på varje båt måste hämta båtens papper och göra en check in och genomgång av båten. Var noga med att meddela personal om ni saknar något eller om något inte stämmer, vi har mycket lättare att åtgärda sådana fel på plats i Marina Kremik 

UTCHECKNING
På fredag kväll ska varje skeppare på samma sätt som man gjorde en incheckning av båten även göra en utcheckning där man går igenom båten rapporterar skador eller fel. Vid utcheckningen betalar man även för den diesel man har förbrukat under veckan.

Läs mer

ÄR BÅTEN FÖRSÄKRAD?
Alla båtar är fullt försäkrade, under hyrestiden erlägger man en deposition som motsvarar försäkringens självrisk. Depositionen återfås om ingen skada skett på båten.
Har ni köpt depositionseliminering behöver ni inte erlägga depositionen.


FINNS DET SÄNGKLÄDER PÅ BÅTEN?
I hyran av båten ingår sängkläder, lakan och handdukar. 


VILKEN VALUTA GÄLLER?
Kroatiens valuta är Kuna, HRK. På de flesta restauranger kan du betala med kort men annars rör du dig med fördel med kontanter.


FINNS DET SEPTITANK PÅ BÅTEN?
Ombord på båten finns septitank.


VAD SKA JAG HA MED MIG?
Förutom att packa det du brukar, tänk också på att ta med myggmedel, solskyddsfaktor, solglasögon, badkläder, keps eller en hatt och åksjuketabletter om du lätt blir sjösjuk. Ni kan behöva allt ifrån badkläder till seglarställ på er när ni seglar, beroende på vädret. Badskor är bra att ha om ni badar från land då det finns sjöborrar på botten. Eftersom det endast ingår en handduk kan det vara bra att packa ner en extra om man t.ex. vill ha en till sötvatten och en till saltvatten. Tycker du om att snorkla i det turkosa vattnet, tag gärna med snorkel och cyklop.

Linda Rahm tipsar om att ta med följande i en mek-väska:

Märktejp- vattenfast, ej silvertejp
Tejp för att märka tampar och skriva på, förslagsvis gul tesa tejp 
Kniv 
Extra block för att göra suggor. 
Extra tunna tampar 
Material för att tvätta botten, dvs scotchbrite x flera 

Sist men inte minst, packa i en mjuk väska som man kan vika ihop och stoppa undan på båten, hårda väskor tar stor plats i era hytter.


BEHÖVER JAG HA MED MIG FLYTVÄST?
Ombord på båten finns orangea räddningsvästar. När vi kappseglar är det krav att alla i besättning har väst på sig. När ni flyger med gaspatronvästar ska gaspatronen skruvas ur och läggas vid sidan. Skriv också ut bifogat dokument som gäller för din väst. OBS. ta med en extra gaspatron.


FINNS DET INTERNET OMBORD PÅ BÅTEN?
Det finns wifi med varierande kvalité på båten, beroende på vart man seglar, 1 GB ingår. I de flesta hamnar finns det tillgång till bättre uppkoppling.


RESTAURANGPRISER?
Restaurangbesök i Kroatien är billigare än i Sverige. En 2-rätters med öl/vin till maten kostar ungefär 250 Kuna, som är ungefär 310 kronor men det varierar såklart mellan restauranger och vad man beställer.

Seglingsrutt SRW


Som altid när man seglar påverkas veckans rutt och race av väder och vind men här nedan kommer en beskrivning av hur vi hoppas att veckan kommer se ut.

More Sailing använder cookies för att du skall få en bättre upplevelse av vår hemsida. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Stäng
-->