Segla i Kroatien med Lagoon 42 – minnen för livet

Segla i Kroatien är en oförglömlig upplevelse

Sommaren går mot sitt slut hos oss här i Sverige, men i det europeiska södern på det vackra Adriatiska havet är det fortfarande soligt och varmt, med över 30 grader. Bra seglingsväder kommer att hålla i sig ända in till början på september. Du har fortfarande chansen att segla i Kroatien med besättning under en vecka i år, fram till slutet av september. Eller så kan du redan nu börja planera din seglingsresa för sommaren 2022, då vi öppnar seglingssäsongen i maj.

Våra seglingsresor i Kroatien är väldigt populära och sommaren 2021 har alla våra turer hittills varit fullbokade, med några få platser kvar. Anledningen till att våra gäster stortrivs är för att de blir bortskämd av skeppare och värd under hela resan. Lägg därtill att Kroatien har en väldigt fin skärgård med över tusen öar och kristallklart vatten, så får du semesterminnen för livet när du seglar med More Sailing.

Segla med More Sailing i Kroatien

segla
Staden Split

More Sailing seglingsresor i Kroatien utgår ifrån Split Regionen. Du landar på Split flygplatsen och bara ett stenkast därifrån ligger Marina Kastela. I marinan väntar båten med skepparen och värden med välkomst mat och dryck av högsta kvalitet som även är närvarande under hela resans gång. 

Från fastlandet ger vi oss ut bland öarna längs den Adriatiska kusten i regionen som heter Dalmatien. Dalmatien har en lång historia som daterar till antikens Grekland och har under lång period varit en del av det Romerska riket. Detta har lämnat sina tydliga spår i den charmiga arkitekturen, samt stolthet och passion för livsnjutning hos den supertrevliga lokala befolkningen. 

Vi seglar mellan öar som bland annat Solta, Brac, Hvar och Vis. Det är en skyddad skärgård och det är därför sällan som det går mycket vågor, det gör seglingen och livet ombord behagligt. Det är många faktorer som tillsammans gör Kroatien till det seglings paradis som det är och vi skulle kunna skriva en bok om detta här. Men, vi låter det vara och siktar istället på att segla och uppleva seglings paradiset på riktigt. Låter vettigt, eller hur!?

Detta ingår när du seglar i Kroatien med More Sailing

  • SeglingsresaLördag-lördag med resdagar
  • Flyg Flyg tur och retur från Köpenhamn, Göteborg eller Stockholm
  • Skeppare & värd → Svensk, välutbildad besättning
  • Del i dubbelhyttKojplats i dubbelhytt
  • Transfer → Transfer till och från båten
  • MatFrukost, lunch och dryck ombord på båten
  • SängkläderSängkläder & handdukar
  • Alla omkostnaderHamnavgifter, gasol och andra övriga utgifter

Lagoon 42 – Hög prestanda under segel

Lagoon 42 seglar
Segla katamaran i Kroatien

Denna nya medlem i Lagoon -familjen har stil och en stark personlighet. En elegant silhuett, flytande kurvor som, tack vare en märkbar acceleration av linjerna i bågarna och i den nya biltak designen, betonar den nya modellens kraftfulla och dynamiska karaktär. Lagoon 42 är tillverkad år 2020 och är en av dem mest populära båtar i vårt utbud. 

Båten har 4 hytter för gäster, som betyder att den kan hyras för upp till 8 personer. Varje hytt har egen dusch och toalett, samt mycket stora fönster som erbjuder utmärkt belysning och magnifik utsikt över omgivningen. Båtens inredning är toppmodern med fräscha och välbevarade möbler. Du sover bra på Lagoon 42 då sängarna är bekväma och sköna och har även många möjligheter att ligga i solen på båtens däck. 

Du kan läsa mer om båtens specifikationer längre ner på sidan eller på båt tillverkarens hemsida. Skepps-arkitektur på Lagoon 42 är gjord av det välrenommerade fransk baserade företaget VPLP design. Exteriören står den ökände designern Patrick le Quément för och företaget Nauta Design har utformat interiören på båten.

Utöver Lagoon 42, erbjuder vi givetvis seglingsturer på andra segling båtar som vi har i vår flotta. Bland de mest populära är Dufour 530 och Excess 15. Valet av båtmodellen beror främst på hur stort är sällskapet som vill segla tillsammans, men oavsett båtmodellen garanterar vi på More Sailing alltid en oförglömlig seglingsupplevelse med utomstående all-inclusive service.

More Sailing klimatkompenserar din seglingsresa

Från 2019 klimatkompenserar More Sailing alla seglingsresor vi arrangerar till 110%. Det betyder att du som reser med oss bidrar mer positivt med klimatpositiva åtgärder än den negativa co2-påverkan som din seglingsresa har. Vi kompenserar även alla interna resor för personal och övrig påverkan bolaget har för att minst vara klimatneutrala.

Utsläpp av CO2 och den globala uppvärmningen är ett hot mot allt levande på vår planet. Segling är miljövänligt men flygresan till segelbåten är dock inte miljövänlig. Flygresan står för 95% av den negativa klimatpåverkan som blir när du köper en seglingsresa. Genom att More Sailing investerar i olika klimatprojekt kompenserar vi de CO2-utsläpp som seglingsresan ger upphov till med hela 110%.

Vi anser inte att vi köper oss ett rent samvete genom klimatkompensation. Däremot gör vi något konkret för att bromsa den globala uppvärmningen. Klimatkompensation av CO2 ingår i alla våra seglingsresor, det går inte att välja bort. Läs mer här.

Boka din seglingsresa i Kroatien med More Sailing

Hela vårt utbud med datum och båtar gällande att segla i Kroatien kan du hitta på denna länken, där du även kan göra en direkt bokning. Om du inte hittar det du söker efter eller om du har särskilda önskemål kan du alltid ta kontakt med oss och skicka en förfrågan. Vi är väldigt tillmötesgående och strävar alltid att uppfylla alla önskemål, inom rimlighetens ramar givetvis. Vi på More Sailing ser fram emot att få erbjuda dig en oförglömlig seglingsupplevelse som skapar minnen för livet!

segla
Solnedgång i Kroatien

Relaterade resor