Mariestads tidningen och MSN-lifestyle om More Sailing

Segla i Medelhavet

Segla i Kroatien

Kroatien har ett förutsägbart väder, välroganiserat marinliv och båtar med bra standard.  Det här gör Kroatien till ett tryggt och enkelt land att segla i. Är du dessutom ett fan av fisk och skaldjur, är Kroatien platsen för dig. De tre största områdena för segling är Kornati, Split och Dubrovnik. Arrangören More Sailing ger dig härliga seglingsupplevelser i bland annat Kroatien.

Kornati

Här finner du flest båthamnar att välja mellan, samt många öar och perfekta väderförhållanden.  Längs den här delen av adriatiska kusten får du verkligen en smak av Kroatiens rika historia.  Några fina öar att besöka här är Pašman, Pag Ugljan, Dugi Otok, Ist, Iž och Murter. Härifrån kan du även besöka nationalparken Plitvice Lakes. Staden Zadar har en rik historia som går 3000 år tillbaka i tiden, och Šibenik med sin flotta katedral och närhet till nationalparken Kornati – öarna om finns här ligger på UNESCOs världsarvslista. Smaka också på den goda lokala fårosten på Pag.

Split

Utanför Split finner du några av Kroatiens mest kända och populära skönheter, öarna Hvar, Brac och Vis. Upplev de gamla kullerstensbyarna med sina rustika kocktorn, nunnor som promenerar längs gatorna och lavendelängarna på Hvar. Följ med på en arrangerad tur och upplev Den blå lagunen eller få skepparen att ta er till Den gröna lagunen där du kan hoppa i havet och snorkla i och utanför grottan.  Ett tips är att tillbringa en dag i den lugna bukten på ön Palmizana, som lockar till sig allt från yachter till segelbåtar och mindre båtar.  Här finns det många bra lunchrestauranger som serverar allt från egentillverkad olivolja till fantastiska skaldjur.  Besök också staden Split på fastlandet och strosa omkring i den charmiga gamla stadsdelen.

Dubrovnik

Den idylliska pärlan Dubrovnik är en av de mest populära städerna i Kroatien och kommer trollbinda dig med sin Medelhavscharm. Andra saker att se i området är de nästan obebodda Elafitiöarna som är perfekta för dagsutflykter. Besök också nationalparksön Mljet eller nationalparken Lastovo. Den långa halvön Pelješac producerar några av Kroatiens finaste viner, och Mali Ston är känt för att vara ett gastronomiskt centrum med de längsta stadsmurarna i Europa.

Mariestads tidning: http://resor.mariestadstidningen.se/artiklar/segla-i-medelhavet-12040

Msn-lifestyle: http://www.msn.com/sv-se/resor/nyheter/segla-i-medelhavet/ar-BBpbnYH?li=AA5age

Relaterade resor