Chat with us, powered by LiveChat

Hyr segelbåt

För dig som vill segla själv utan besättning erbjuder vi många olika båtar att hyra. Det är en fantastiskt upplevelse att för en vecka eller två byta de svenska farvattnen mot en varmare, soligare destination. Segla mellan turkosa vikar, bada från båten och besök platser som endast går att nå med båt.

Vi erbjuder båtar att hyra över hela jordklotet, men främst i Kroatien, Grekland, Italien och Karibien. I Karibien seglar man under svenska vintern, från december till april, då har du de bästa seglingsförhållanderna med härlig temperatur och goda vindar.

Italien, Grekland och Kroatien har de bästa förhållandena för segling mellan april och oktober, alltså under sommarhalvåret. Kroatien passar bra för dig som vädermässigt vill ha en lugnare segling, oftast är vindarna mildare.

För att få hyra båt och segla själv krävs det att en person ombord innehar Förarbevis för båtar under 12 meter och Kustskepparintyg för båtar över 12 meter, förutom detta krävs även ett SRC-intyg (VHF).

Kroatien

Att segla i Kroatien är en oförglömlig upplevelse. Den långa, vackra kusten, klart vatten och det härliga klimatet har gjort Kroatien känt som ett seglingsparadis. I Kroatien förmedlar vi båtar i Splitregionen, området där Split ligger kallas för Dalmatien. Från Split finns möjlighet att segla norr- eller söderut längs kusten. Väljer du att segla norrut finns nationalparken Krka och den vackra ögruppen Kornati med många fina ankringsvikar. Söderut finner du populära öar som Hvar, Vis, Brac och Korcula.

Grekland

Grekland ett väldigt populärt seglingsresmål, speciellt för dig som vill upptäcka de vackra öarna i skärgården. Grekland är omgivet av både det Egeiska havet och det Joniska havet. Vi förmedlar båtar från Lefkas där du kan segla i det Joniska havet och från Aten där du seglar i det Egeiska havet. Från Aten når du de Saroniska öarna samt öarna som tillhör Kykladerna. Från Lefkas når du de Joniska öarna på Greklands västra kust. I det Joniska havet är vindarna mildare, bland de Saroniska öarna varierar det mer och bland Kykladerna är det oftare starka vindar.

Italien

När du utgår från Sardinien kan du segla både i Italien samt över till Frankrike och ön Korsika. I La Maddalena skärgården finns några av de mest spektakulära stränderna i Italien och några av de finaste badvatten. Det går bara att utforska dessa gömda paradis med båt och under en veckas segling med segelbåt kommer du få uppleva det bästa Sardinien och Korsika har att erbjuda. Vindarna är behagliga och maten på de små restaurangerna är fantastik.

Karibien

Karibien är ett riktigt seglingsparadis med många härliga resmål att upptäcka och besöka. För dig som vill upptäcka Karibien på egen hand har More Sailing flera olika segelbåtar att erbjuda för uthyrning både från St. Lucia och Martinique. Enklaste vägen till Karibien från Europa är via London till St. Lucia eller från Paris till Martinique. Väder och vind är konstant i Karibien, det blåser nästan alltid från samma riktning och temperaturen skiljer sig inte nämnvärt från dag till dag. Vindstyrkorna ligger sällan under 7 m/s och kan nå upp till 17 m/s, perfekt för segling.

Kontakta oss idag ifall du vill veta mer

Kontakta Patrik Axhall
031 – 30 96 300
patrik@moresailing.se

x