Direktflyg när du hyr segelbåt i Kroatien

För dig som vill hyra segelbåt i Kroatien erbjuder vi direktflyg med SAS.
Gäller både från Arlanda och Landvetter till Split flygplats.

Hyr segelbåt via More Sailing

Hyr segelbåt genom More Sailing, där du kan välja mellan flera olika destinationer runt om i världen. Vi erbjuder många olika segelbåtar för dig som vill hyra båt och segla själv utan besättning. Våra segelbåtar kan du hyra och segla i Kroatien, Italien, Grekland och Karibien.

Det är en fantastisk upplevelse att för en vecka eller två byta de svenska farvattnen mot en varmare, soligare destination. Segla mellan turkosa vikar, bada från båten och besök platser som endast går att nå med segelbåt.

Obs! För att få hyra segelbåt och segla själv krävs det att en person ombord innehar Förarbevis för båtar under 12 meter och Kustskepparintyg för båtar över 12 meter, förutom detta krävs även ett SRC-intyg (VHF).


Hyra båt och segla själv i Kroatien, Grekland, Italien eller Karibien

Hyr stor segelbåt eller liten, i Kroatien, Grekland och Italien där det är de bästa förhållandena för att hyra båt mellan april till oktober, alltså under sommarhalvåret. 

Grekland som ligger lite längre söderut har något längre säsong jämfört med Kroatien och Italien. Kroatien och Italien passar bra för dig som vädermässigt vill ha en lugnare segling, oftast är vindarna mildare.

I Karibien seglar man under den svenska vintern, från december till april. Då är seglingsförhållandena som bäst, med härlig temperatur och goda vindar. 

 

Specialerbjudanden - utvalda segelbåtar

Föregående
Nästa

Hyr segelbåt i Kroatien

Hyr segelbåt i Kroatien och segla själv för en oförglömlig upplevelse. Tack vare den långa, vackra kusten, klart vatten och det härliga klimatet har Kroatien blivit känt som ett seglingsparadis. Du kan hyra båt i Kroatien och segla själv eller med ditt sällskap.

I Kroatien förmedlar vi segelbåtar att hyra ifrån Splitregionen. Området där Split ligger kallas för Dalmatien. Från Split finns möjlighet att segla både norr- eller söderut längs kusten. Väljer du att segla norrut finns nationalparken Krka och den vackra ögruppen Kornati med många fina ankringsvikar. Medan om du seglar söderut finner du populära öar som Hvar, Vis, Brac och Korcula.

I Kroatien kan du välja att hyra båt via More Sailing från följande båttillverkare: Lagoon, More, Beneteau, Bavaria, Dufour, Elan, Bali, Fountaine Pajot.

Hyra segelbåt Kroatien

Hyr segelbåt i Grekland

Grekland är ett väldigt populärt seglingsresmål och har även varit det under lång tid. Du har flera olika utgångspunkter och olika skärgårdar att välja mellan. Detta beror på att Grekland är omgivet av både det Egeiska havet och det Joniska havet.

Vi förmedlar segelbåtar att hyra både från Lefkas där du kan segla i det Joniska havet, men även från Aten där du seglar i det Egeiska havet. Från Aten når du de Saroniska öarna samt öarna som tillhör Kykladerna. Från Lefkas når du de Joniska öarna på Greklands västra kust. I det Joniska havet är vindarna mildare, medan det varierar mer bland de Saroniska öarna. Runt Kykladerna är det oftare starka vindar. 

I Grekland kan du välja att hyra båt via More Sailing från följande båttillverkare: Beneteau, Bali, Oceanis och Lagoon.

hyra segelbåt Grekland

Hyr segelbåt i Italien

Italien, närmare bestämt Sardinien är ett väldigt populärt seglingsresmål med turkosblå hav och kritvita stränder. Du kan hyra segelbåt i Italien och segla i skärgården La Maddalena och till ön Korsika. Du kan hyra båt utan besättning och segla själv.

Vi förmedlar segelbåtar att hyra från Marina di Portisco och Punta Nuraghe, som ligger nära varandra. Båda ligger i nordöstra delen av Sardiniska halvön, norr om Olbia och söder om den ökände lyxdestinationen Porto Cervo. Att segla i Italien innebär att segla under behagliga och måttliga vindar, med underbara vyer och god mat samt trevliga männikor i varje hamn längs Costa Smeralda. På stor segelbåt eller mindre.

I Italien kan du välja att hyra båt via More Sailing från följande båttillverkare: Bali, Bavaria, Lagoon, Beneteau, Fountaine Pajot och Dufour.

Hyra segelbåt Italien

Hyr segelbåt i Karibien

Karibien är ett riktigt seglingsparadis med många härliga resmål att upptäcka och besöka. För dig som vill upptäcka Karibien på egen hand erbjuder More Sailing många alternativ att välja emellan när det kommer till att hyra en båt, stor segelbåt eller mindre.

Enklaste vägen till Karibien från Europa är via London till St. Lucia eller från Paris till Martinique. Väder och vind är konstant i Karibien, det blåser nästan alltid från samma riktning och temperaturen skiljer sig inte nämnvärt från dag till dag. Vindstyrkorna ligger sällan under 7 m/s och kan nå upp till 17 m/s, perfekt för segling. Enklaste vägen att hyra segelbåt i Karibien är via More Sailing.

I Karibien kan du välja att hyra båt via More Sailing från både från St. Lucia och Martinique och från följande båttillverkare: Lagoon, Beneteau och Dufour.

Hyra segelbåt Karibien
Dufour 520
Dufour 520
Beneteau 41.1
Beneteau Oceanis 55
Lagoon 380
Lagoon 380
Lagoon 400
Lagoon 400
Helia 44
Helia 44
Lagoon 450
Lagoon 450
Lagoon 50
Lagoon 50
Seglingsresa i Karibien
Lagoon 42
Våra båtar är väl utrustade och du finner bland annat sängkläder (komplett), köksutrustning, livvästar, säkerhetsselar,  navigationsutrustning, säkerhetsutrustning, mm. Utrustningslista hittar du för varje enskild båt båtmodell på vår hemsida. Detta gäller för samtliga länder där vi hyr ut båtar.
Du behöver Pass och personen i fråga som ansvara för båten (skeppare) ansvarar för nautisk kompetens (lägst förarintyg och VHF certifikat) om du hyr båt på egen hand. Rådgör med NFB Nämnden för båtlivsutbildning om du är osäker på om dina intyg/certifikat räcker till.
Hur och när fyller jag i Crewlist/Besättningslista? Vid bokning kommer du att få en länk som du klickar dig in på och fyller i de uppgifter som efterfrågas, bland annat för- och efternamn, födelseort mm. Notera att dessa uppgifter skall vara oss tillhanda senast 10 dagar innan ankomst. När får jag tillgång till båten i Kroatien? Båten är klar senast kl:17.00 på ankomstdagen. Du kan beställa till Early Check-in mot en kostnad och då få tillgång till båten tidigare. När skall jag återlämna båten? Båten hyrs från klockan 17:00 på tillträdesdagen till klockan 09:00 på återlämnandedagen, båten ska befinna sig i hemmahamn senast klockan 18:00 kvällen före återlämnandedagen. Övernattning ombord till återlämnandedagens morgon ingår i båthyran. Båten ska vara tömd senast kl. 09:00 på återlämnandedagens morgon. Besiktning genomförs enligt samma procedur som vid incheckning. Är det någon som går igenom båten med mig innan vi seglar iväg? Ja, ni kommer att göra en så kallad incheckning på båten där våra kollegor går igenom båten med er och checkar av en lista så att man kan vara säker på att all utrustning fungerar och finns med ombord på båten. Detta är ett utmärkt tillfälle att ställa de frågor man kan tänkas ha. Vem bestämmer seglingens resväg om du seglar med en av våra skeppare? Om du hyr båten utan skeppare bestämmer du detta själv. Hyr du din båt med skeppare kommer skepparen sitta ner med dig och ta fram en resplan baserad på dina önskningar. Skepparen har ofta bra erfarenhet och kan tipsa dig om bra hamnar och vikar att besöka under veckan. Ankomstdagen är skepparen tillgänglig senast 17:00. Notera att dessa uppgifter skall vara oss tillhanda senast 10 dagar innan ankomst. Kan man beställa mat till båten? Du kan beställa mat och dryck direkt till båten via vår samarbetspartner Jam Supply. Klicka dig in på denna länk för att beställa mat och dryck direkt till din båt! Vänligen uppge nedan information vid beställning: Charter company: Adress: Båtnamn: Marina: Brygga: Tid för önskad leverans:
Ja, att ringa och gå in på internet på din telefon går utmärkt i Kroatien. Befinner du dig djupt inne i någon vik kan det vara sämre täckning då det är höga berg som stör.
Hur är vädret i Kroatien? Adriatiska havet kallas inte ”Sunny Adriatic” utan anledning. Åtta till tolv timmar soltimmar per dag från april till oktober är ganska normalt. Antalet soltimmar per år beräknas till 2700 ”högsta i Europa”. Hur blir vädret när jag skall segla? Här kan du läsa mer om väderleken för hela den kroatiska kusten; allt från vindar, vattennivå, molnighet, nederbörd samt varningar mm. Du finner även information om de olika länderna som är bra att hålla koll på; såsom Bura, Hugo, Mistral mm. Läs mer här! Är det någon tidsskillnad i Kroatien? Nej det är inte någon tidsskillnad i mellan Sverige och Kroatien.
Hur gör vi om vi landar senare på kvällen i Kroatien och behöver tillgång till båten? Båten ni har hyrt kommer att vara städad och klar men kommer att vara olåst så att ni kan komma in och sova på båten. Dagen efter kommer ni genomföra incheckningen och viktigt är att ni kommunicerar till oss att ni kommer sent och således vill göra incheckning dagen efter. Kan jag boka transfer från och till flygplatsen genom er? Detta går att boka genom oss och betalas antingen vid bokning eller direkt till chauffören. Konrtakta oss så berättar vi mer om att hyra segelbåt i Kroatien. Erbjuder ni flyg? För dig som vill hyra segelbåt i Kroatien erbjuder vi direktflyg med SAS. Gäller både från Arlanda och Landvetter till Split flygplats. När får jag mina flygbiljetter? Vi skickar flygbiljetter senast 14 dagar innan avresa, eller tidigare.
Ja, båten är helförsäkrad. Dock kan du boka på Självriskförsäkring, läs mer nedan. Självriskförsäkring Båthyraren kan teckna en självriskförsäkring innan avresa. Den skyddar båthyraren från att förlora hela sin deposition vid skada. Läs mer i våra villkor och din bokningsbekräftelse.
Får jag ett kvitto på min inbetalning när jag hyr båt i Kroatien? Ja, din betalning ser du genom att logga in på kundportalen. När betalar jag sker första betalning och slutbetalningen? Första fakturan är på 50% av beloppet och betalas inom 7 dagar, andra fakturan är på resterande 50% och betalas senast 40 dagar innan avresa. Vid avbokning upp till 40 dagar innan avresa är avbokningskostnaden 50% av resans pris och därefter 100%. Erlägger jag någon deposition? Du erlägger/deponerar en deposition vid incheckning och av besättningen. Betala gärna med bank, kreditkort (Visa, Mastercard). Depositionen varierar beroende av båtens storlek (se under respektive båt). Vid skada debiteras motsvarande belopp av depositionen och om skadans pris överstiger depositionen är denna förbrukad. Depositionen återbetalas efter kontrollbesiktning om anmärkning ej finns.
Vad har Kroatien för valuta och kan man betala med kreditkort? Kroatiens valuta heter Kuna och dess värde är cirka 1SEK = 0,71KN. Kreditkort är numera ett vanligt och bankomater finns på de större öarna om man skulle behöva. Dricker man kranvatten eller på flaska? Kranvattnet går bra och går att dricka i hela landet. Bra att ta med sig en vattenflaska man kan använda flera gånger. Vilken typ av kläder ska vi packa? Mjuk väska, badhandduk, bekväma skor (vit sula), keps/hatt, solglasögon, solskyddssalva, vattenflaska att fylla på vatten i, badskor om man gillar att bada från klippor.

Kontakta oss idag ifall du vill veta mer om att Hyra segelbåt

Alexander Johansson

Kontakta Alexander Jacobsson
031 – 30 96 306
boka@moresailing.se