Hyr segelbåt

Hyr segelbåt genom More Sailing, välj mellan flera olika destinationer runt om i världen. Vi erbjuder många olika segelbåtar för dig som vill hyra båt och segla själv utan besättning. Det är en fantastisk upplevelse att för en vecka eller två byta de svenska farvattnen mot en varmare, soligare destination. Segla mellan turkosa vikar, bada från båten och besök platser som endast går att nå med båt.

Obs! För att få hyra segelbåt och segla själv krävs det att en person ombord innehar Förarbevis för båtar under 12 meter och Kustskepparintyg för båtar över 12 meter, förutom detta krävs även ett SRC-intyg (VHF).

Vi erbjuder segelbåtar att hyra över hela jordklotet, men främst i Kroatien, Grekland, Italien och Karibien. 

I Kroatien, Grekland och Italien är de bästa förhållandena för att hyra segelbåt mellan april till oktober, alltså under sommarhalvåret. Grekland som ligger lite längre söderut har något längre säsong jämfört med Kroatien och Italien. Kroatien passar bra för dig som vädermässigt vill ha en lugnare segling, oftast är vindarna mildare. 

I Karibien seglar man under den svenska vintern, från december till april. Då är seglingsförhållandena som bäst, med härlig temperatur och goda vindar. 

Hyr segelbåt i Kroatien

Att hyra en segelbåt och segla i Kroatien är en oförglömlig upplevelse. Tack vare den långa, vackra kusten, klart vatten och det härliga klimatet har Kroatien blivit känt som ett seglingsparadis.

I Kroatien förmedlar vi segelbåtar att hyra ifrån Splitregionen. Området där Split ligger kallas för Dalmatien. Från Split finns möjlighet att segla både norr- eller söderut längs kusten. Väljer du att segla norrut finns nationalparken Krka och den vackra ögruppen Kornati med många fina ankringsvikar. Medan om du seglar söderut finner du populära öar som Hvar, Vis, Brac och Korcula.

Hyr segelbåt i Grekland

Grekland är ett väldigt populärt seglingsresmål och har även varit det under lång tid. Det är många som väljer att hyra segelbåt i just Grekland, du har flera olika utgångspunkter och olika skärgårdar att välja mellan. Detta beror på att Grekland är omgivet av både det Egeiska havet och det Joniska havet.

Vi förmedlar segelbåtar att hyra både från Lefkas där du kan segla i det Joniska havet men även från Aten där du seglar i det Egeiska havet. Från Aten når du de Saroniska öarna samt öarna som tillhör Kykladerna. Från Lefkas når du de Joniska öarna på Greklands västra kust. I det Joniska havet är vindarna mildare, medan det varierar mer bland de Saroniska öarna. Runt Kykladerna är det oftare starka vindar.

Lagoon 450
Lagoon 450
Oceanis 55
Beneteau Oceanis 55
Beneteau-Oceanis-51.1
Beneteau Oceanis 51.1
Beneteau oceanis 46.1
Beneteau Oceanis 46.1
Beneteau 41.1
Beneteau Oceanis 41.1
Oceanis 55
Beneteau Oceanis 38
Jeanneau 44
Jeanneau Sun Odyssey 440
Jenneau 54
Jeanneau Yachts 54

Hyr segelbåt i Italien

När du hyr segelbåt och utgår från Sardinien seglar du såklart i Italienska vatten, men du kan även segla över till Frankrike och ön Korsika, då de båda öarna ligger nära varandra. I La Maddalena skärgården som ligger vid Sardiniens nordöstra kust finns några av de mest spektakulära stränderna i Italien och även några av de finaste badvatten. Det går bara att utforska dessa gömda paradis från båt. Vindarna är behagliga och maten på de små restaurangerna är helt fantastisk.

dufour 360
Dufour 360 Grand Large
Dufour 390
Dufour 390 Grand Large
Dufour 430
Dufour 430 Grand Large
dufour 460
Dufour 460 Grand Large
Dufour 520
Dufour 520
Dufour 56
Dufour 56 Exclusive

Hyr segelbåt i Karibien

Karibien är ett riktigt seglingsparadis med många härliga resmål att upptäcka och besöka. För dig som vill upptäcka Karibien på egen hand erbjuder More Sailing många olika segelbåtar för uthyrning. Vi förmedlar segelbåtar att hyra både från St. Lucia och Martinique. Från båda öarna når du när du seglar söderut ögruppen Grenardinerna. Grenadinerna består av både små och stora öar, alla med kritvita stränder och turkost hav.

Enklaste vägen till Karibien från Europa är via London till St. Lucia eller från Paris till Martinique. Väder och vind är konstant i Karibien, det blåser nästan alltid från samma riktning och temperaturen skiljer sig inte nämnvärt från dag till dag. Vindstyrkorna ligger sällan under 7 m/s och kan nå upp till 17 m/s, perfekt för segling.

Dufour 520
Dufour 520
Beneteau 41.1
Beneteau Oceanis 55
Lagoon 380
Lagoon 380
Lagoon 400
Lagoon 400
Helia 44
Helia 44
Lagoon 450
Lagoon 450
Lagoon 50
Lagoon 50
Seglingsresa i Karibien
Lagoon 42

Kontakta oss idag ifall du vill veta mer om att Hyra segelbåt

Alexander Johansson

Kontakta Alexander Jacobsson
031 – 30 96 306
boka@moresailing.se