Gästinlägg från Atlanten, Mikael Larsson

Här nedan följer ett inlägg från en av våra gäster ombord på Pixel, mitt ute på atlanten.

Mikael Larssons inlägg 2015-11-28

Hej

Idag har vi varit ute i 6 dagar och vi börjar komma in i rutinerna. Man vet när man har vakt och när man får vila eller får sova. Dagarna börjar flyta ihop.  Vädret och vinden har blivit bättre. Vi börjar bli lite vana. Vi känner varandra lite bättre. Det känns bra.

De första tre dagarna var rätt tuffa. Med 12-15 m/s med vind med vågor 3-5 meter fick vi en snabb start och kom iväg bra. Häftigt att surfa fram med Pixel i 13-15 knop.  Samtidigt en utmaning att styra eller laga mat. Eller ens äta. Man är inte hungrig precis. Man kämpar på. Själv fyllde jag på med Resorb.

Nu har vi kommit in Passadvindarna och vi bara åker med. Dagarna fylls av aktiviteter. T.ex. igår fick vi städa kölsvinet för att hitta källan till lukten av sur mjölk som finns i salongen. Sur mjölk och 30 grader varmt, najs kombo. Efter två timmars städning så var det i alla fall lite renare.

Sen studerar vi djurlivet. Mest flygfiskar. En och annan landar på däck. Vi såg delfiner en kväll. Och nån påstår att han sett en val. Men det är nog lite obekräftat. En och annan fågel syns också till. Man undrar vad dom gör här.

En viktigt aktivitet är att ordna dagens lunch eller middag. Dagens highligt. Intresset är väldigt stort. Alla fantiserar om vad man vill ha. Men så här långt har det funkat väldigt väl. Men nu är färska grönsakerna slut. Vi har några äpplen och apelsiner kvar. Men apelsinerna får vi spara till imorgon, när vi ska fira 1:a advent. Vi tänkte trycka i några pepparkorn och hänga upp dom för att få lite julstämning.

På nätterna är det lite lugnare, det är bara vakten som är uppe. I alla fall nu när det är mer stilla. Vi forsar fram i månskenet, som är starkt som en lampa. Ljuset rakt uppifrån. Ger bra tillfälle att studera stjärnorna. T.ex. såg vi Karlavagnen i natt, fast den var opp och ner. Så det kanske inte var den. Vi klagar lite på att vi inte har nån wi-fi. Mycket som behöver Googlas vid det här laget. En annan fråga som avhandlades var, vilken lag som gäller ombord. Detta med anledning av att min egen handduk försvann första dagen.

Idag har vi sett annan en båt. Det har vi inte gjort på flera dagar. Man tänker att man ska se båtar hela tiden. Det är ju trots allt +200 båtar på väg. Men det gör man inte.

Just nu väntar vi på lunchen och dagens positionsrapport. Spännande båda två. Jag tror vi ligger bra till.

Efter lunch ska jag träna och ta dagens ”dusch” – dvs en hink med vatten över sig på akterdäck. Träningen blir den som går. Knäböj, plankan, armhävningar och lite yogaövningar som hunden. Ska även prova utfallssteg.

Och så här fortsätter dagarna…

Mikael

(foto av: Mikael Larsson)

Relaterade resor