Elan Yachts via More Sailing

Elan Yachts är en ny generation segelbåtar som erbjuder en perfekt balans mellan prestanda, komfort, enkel hantering och säkerhet utan kompromisser. Hos oss på More Sailing kan du hyra Elan båtar i världens bästa destination för segling – Kroatien.

”Genom att ständigt utmana accepterade standarder förbättrar vi tiden på vattnet och möjliggör därmed en mer berikande upplevelse”.

More Sailing har 13 Elan Impression båtar i sin flotta, med planer på att utöka flottan med ytterligare Elan båtar i framtiden.

Det som uppskattas mest med Elan är komforten och prestanda dess segelbåtar erbjuder.

Vårt utbud av Elan Yachts segelbåtar i Kroatien

FRIENDS - Elan 50 Impression
Friends - Elan 50
Årsmodell: 2017
Hytter: 5 (10 p)
Elan GT 6 Porsche Design
Årsmodell: 2022
Hytter: 3 (6 p)
BINGO - Elan 50 Impression
Bingo – Elan 50
Årsmodell: 2017
Hytter: 6 (12 p)
MIDNIGHT - Elan 45 Impression
Midnight - Elan 45
Årsmodell: 2017
Hytter: 4 (8 p)
ELYSIUM - Elan 45 Impression
Elysium - Elan 45
Årsmodell: 2017
Hytter: 4 (8 p)
Sting – Elan 45.1
Årsmodell: 2020
Hytter: 4 (8 p)
Bad Buoy - Elan 45.1
Årsmodell: 2021
Hytter: 4 (8 p)
Monaco – Elan 45
Årsmodell: 2019
Hytter: 4 (8 p)
THOR - Elan 40 Impression
Thor – Elan 40
Årsmodell: 2019
Hytter: 3 (6 p)
SIX FRIENDS - Elan 45 Impression
Six Friends – Elan 45
Årsmodell: 2017
Hytter: 4 (8 p)
ELYSIUM I - Elan 50 Impression
Elysium I – Elan 50
Årsmodell: 2018
Hytter: 6 (18 p)
GOOGLE - Elan 40 Impression
Google – Elan 40
Årsmodell: 2018
Hytter: 3 (6 p)
no name - Lagoon 46
Fines De Claires - Elan 50
Årsmodell: 2018
Hytter: 6 (12 p)

Om Elan Yachts

SKAPAD, INTE PRODUCERAD

Elan förkroppsligar en sann passion för segling, tekniska innovationer och distinkt design. Varje yacht som kommer från Elans 16 000 kvm stora båtvarv i Slovenien är resultatet av vår 70-åriga passion för innovationsorienterat kvalitetsbåtbygge.

Humphreys Yacht Design har varit huvuddesigners för Elan Marine sedan mitten av 1990-talet, och arbetat med Elans egna omfattande interna ingenjörsteam. Från det första förhållandet, Elan 295, har Rob Humphreys varit en ständigt stärkande närvaro, som konsekvent hjälpt till att styra företagets vision, med en rad båtar som erbjuder utmärkt racer-cruiser-balans. 

Det är vad Humphreys ofta har hänvisat till som 60/60-serien, där racingögat kommer att fokusera på båtarnas uppenbara race-vinnande potential och känna att designen är partisk i hans riktning, medan cruising-temperamentet kommer att se hans eget speciella intresse som är den som befaller 60%.

Elan-serien är en serie spänstiga cruising- och racingyachter som tilltalar professionella och amatörsegelbesättningar såväl som familjer som älskar att semestra på vattnet. Den kombinerar modern teknik och expertis med respekt för tradition, elegans och snyggt utseende.

Alla yachter i serien är designade för snabb passage, regattor och andra tävlingsevenemang, men samtidigt är de utformade med komfort och säkerhet i åtanke så att seglingskamrater – vare sig de är erfarna eller nybörjare – kan njuta av både åkturen och destinationen. För vissa ägare är en Elan en första yacht eller en språngbräda, medan det för andra är allt de någonsin önskat sig. 

Elan erbjuder också Impression-serien, en mer dedikerad cruisinglinje också designad av Humphreys-teamet. Trots en mycket imponerande hastighetssväng är dessa båtar designade huvudsakligen för komfort och en cruising feel-good-faktor, och utbudet har varit en stor framgång för företaget.

Elan/Humphreys-teamet strävar konsekvent efter att utforska nya utvecklingar och svara på feedback från ägare, så att om en ägare vill tävla kan han vinna, och om han vill kryssa så kommer han att kunna göra det på ett betryggande sätt, innehåll i vetskapen om att han bekvämt kan rulla iväg milen. Detta tillvägagångssätt har gett varumärket en hög kundlojalitet, vilket i sin tur leder till ett motiverat och passionerat designteam.

Elan betyder ständig förbättring och innovation

DUBBELRODERSYSTEM

Tack vare den bredare och plattare skrovdesignen är dubbla roder mer effektiva än ett enstaka roder, vilket ger exceptionell kontroll och minskar tendensen att brocka. Anledningen varför Elan är lätt att hantera. Båten stannar inte lätt, hennes pitchmoment minskar och riktningskontrollen är superb!

INFÄLLBART BOGSPRÖT I KOLFIBER

Infällbart bogspröt för effektiv asymmetrisk inställning, för riggens ansträngningscentrum framåt och förbättrar kontrollen i hög hastighet. Bidrar till förbättrad prestanda ute till havs.

UTÖKAD BEAM

Ger större intern volym och optimerar stabiliteten. En sofistikerad skrovform (Humphreys Yacht Design) med mer radie i undervattensskrovsektionerna akter är bättre balanserad med fylligare främre sektioner för att öka beamen utan att öka motståndet.

VAIL – Vakuumassisterad infusionslaminering

Elans skrovkonstruktionsteknologi säkerställer den erforderliga skrovstyrkan och styvheten, samtidigt som den använder minsta möjliga mängd material för att spara vikt och göra yachten mer lyhörd och njutbar att segla. Dessutom erbjuder 3D VAIL-tekniken bättre bärförmåga med ökad skrovstyrka och minskar risken för osmos.

KNÄPPT SKROV

Det chinade skrovet hjälper till med yachtens spårningsförmåga uppåt och rensar bort kölvattnet, vilket ger yachten förbättrad hög hastighet och kontroll i medvind. Vid idealisk krängning uppnår yachten en optimal undervattensskrovform med en liten blöt yta för minimalt motstånd. Snäckorna förhindrar också bräckning eftersom de fungerar som långa skegg.

INTEGRERAD TÅRÄCKE

Genom att integrera tåräcket blir det säkrare och lättare att gå på när båten krängs. Det gör också båten renare och förbättrar båtens design. Elan med sina innovativa lösningar löser flera utmaningar samtidigt.

Elans innovationer och världsettor

Kontakta oss idag ifall du vill veta mer om att Hyra segelbåt

Alexander Johansson

Kontakta Alexander Jacobsson
031 – 30 96 306
boka@moresailing.se