Vi har under senaste veckan haft tekniska problem med våra kontaktformulär. Har du inte fått svar, vänligen kontakta oss igen.

Ebba bloggar om seglingen över Atlanten

27 November 2014

Hej alla landkrabbor!

Här kommer femte dagens rapport från Miss Malin- och det går undan. Just nu sitter jag i 45 graders vinkel vid navigationsbordet medan jag hör ”trim” från däck. Under senaste dygnet har vi skymtat en båt på avstånd, som nu närmar sig. Jag antar att mina vänner, med en skämtsam dos tävlingsinstinkt, försöker racea ikapp båten.

Tidigare under dagen har även jag tränat på att trimma båten med Fredrik och Jacob. Mina armmuskler är kanske inte helt anpassade efter en trimmad Gennaker på Atlanten. MEN, det var verkligen hur kul som helst! Att bara se öppet hav, en klar horisont, och böljande vågor är verkligen fantastiskt.

Något annat vi mäter resans gång efter, förutom distans på ca 700 sjömil, är fruktgömmorna. Idag gjorde vi oss av med sista melonen och ananasen. Man märker verkligen hur färska råvaror snabbt försämras vid fuktighet.
Får väl hoppas att St Lucia ger oss nog av frukter istället. Hoppas ni har haft en fin dag!

Ohooj, Ebba

ebba-segla-1.jpeg