Fredag 25 november 2016

Vi seglar på nordvästlig kurs, 15-25 knops vind och slör. Har precis klivit av nattvakten. Sista timmarna var stjärnklara och det var en mäktig känsla att surfa fram i 10 knop i natten med marelden gnistrande bakom akterspegeln.

Annars flyter det på bra ombord. Besättningen börjar komma in bra i vakterna och livet till havs. Vi har ätit underbar köttgryta av vår ungerska stjärnkock Lajos. Vi har fått se val, haj, delfin flygfisk och har en liten bläckfisk ombord som spolats upp av en våg och torkat fast strax för om ruffluckan.

Vi kommer antagligen fortsätta nordväst ett  par dygn till för att undvika stiltjen i mitten av det lågtryck vi har framför oss. Hoppas allt är väl med alla er hemma, nu ska jag sova ett par timmar för att sen ladda upp inför kvällens planerade fredags tacos.

// Simon ombord på Mrs Robinson
Skepp O´hoj seglarvänner!

Idag är vi inne på den sjätte dagen sedan start. 930 nm ligger bakom oss och Ms. Robinson, vår båt, sköter sig utmärkt. Lätta vindar och stiltje de första dagarna men sedan har hon forsat fram i 8-12 knop. Ombord har vi ett gott gäng som jobbar bra ihop. Trots några småförkylningar och lite språkförbistringar är stämningen god ombord. Solsken och Atlantens vågor som dånar i kapp med fantastisk opera i sittbrunnens högtalare sätter guldkant på tillvaron. Att vi dessutom är fullbunkrade med godsaker gör inte saken sämre. Lyckan är fullkomlig när vi får påhälsning av våra delfinkompisar som gärna vill leka längs med båten. Vi har även haft förmånen att ha fått besök av en val, en sköldpadda och någon har även sett haj.

Måste tillägga att vi alla är grymt nöjda med vår skeppare Staffan och first mate Simon. Superkillar som har ordning o reda på allt o alla ombord och dessutom visar sig vara fenor på att ta rätt beslut när det gäller racing.

More Sailing använder cookies för att du skall få en bättre upplevelse av vår hemsida. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Stäng
-->