Strålande sol, klarblå himmel, vita stränder, vajande palmer, några enkla stolar i sanden och över en disk strax intill serveras det kylda drycker. Ute på redden ligger det segelbåtar på svaj i den svalkande vinden. Alla måsten hemifrån har runnit av dig, inga mail som plingar i telefonen, och ja telefonen ligger avslagen i båten. Du har nära och kära omkring dig, där du sitter i skuggan under en palm och vill du dem något har du dem inom räckhåll. Efter en stund simmar du ut till båten, om du inte väljer att åka med i gummibåten. Väl tillbaka i segelbåten kan du titta ner i det turkosblåa vattnet, och där ser du sköldpaddor, rockor och andra fiskar simma omkring. Värdinnan ombord har skurit upp färsk frukt och det finns kalla drycker till alla. Strax skall ni segla vidare. Tänk att du har ännu en dag i paradiset. Dan Tindberg har varit och seglat två veckor i Karibien och delar med sig av sin upplevelse.

TVÅ VECKOR I PARADISET
- Vilken härlig känsla att segla stadigt i 11 knop med vår snabba båt, med all tänkbar bekvämlighet som luftkonditionering i hytterna, tre toaletter, extra generator så det alltid fanns tillräckligt med el och den extra trygghet och lyx som vår fantastiska värdinna och skeppare innebar säger Dan Tindberg som tillbringade två veckor efter jul ombord på More 55:an Mrs Robinsson, tillsammans med familjen och goda vänner.

-Vi seglade från Martinique söderut ända ner till Union Island via Pirates of the Carribean öarna. Viken Salt Whistle Bay på ön Mayreau var vykortsvacker, och på kvällen grillade More Sailings kontakt från lokalbefolkningen hummer på stranden, det var helt underbart. Vi hade med fyra ungdomar i åldern 19-24 år, och de tyckte den här resan var det bästa vi har gjort tillsammans, trots begränsad wi-fi tillgång! Det gav oss en segling som var avkopplad och nedkopplad! Sex vuxna, fyra ungdomar, värdinnan och skepparen blev 12 personer ombord på båten, men det blev aldrig trångt ombord. Den enda gången det blev trångt var på nyårsafton när alla fem More 55:or sammanstrålade i Admirality Bay, Bequia, för ett gemensamt nyårsfirande och skulle få in mat på samma restaurang. Vi behövde heller aldrig uppleva att det var trångt i vikarna där vi låg. Vår skeppare hade många ställen att välja på när vi skulle ankra, och ofta hade han förbokat en boj med bra och säkert läge via sina lokala kontakter. När vi gick i land hade skepparen och vår värdinna också tips på vart vi skulle gå och vad vi skulle se på, och de hjälpte oss med att boka guidade turer för att vi skulle kunna se mer av öarna om vi önskade. Det var skönt att inte behöva spendera tid att ta reda på allt själva.

Maten ombord måste jag säga var helt fantastisk. Matbutikernas sortiment var väldigt begränsat ute på småöarna, vi hade säkert behövt spendera mycket av vår tid till att leta och laga mat om inte frukost och lunch ingått i paketet. Varje frukost var en fröjd att vakna till och vår värdinna såg till att det alltid vankades något nytt, en morgon scrambled eggs och bacon, nästa morgon nybakat bröd, en tredje morgon nygräddade pannkakor. Dessutom lagade vår värdinna Isabell underbara och varierade luncher i sjögången när vi seglade från en ö till en annan. Ofta ankrade vi i en badvik eller vid ett korallrev för lunchpaus, och när vi badat färdigt var allt diskat och klart nere i båten. Att kunna få en sådan variation på maten och dessutom lyxen att slippa handla, laga maten och ta hand om disken efteråt var helt fantastiskt. Vi vill alla snart komma tillbaka till vita stränder, turkost vatten och det lugna gunget av reggea-musik och rastafari-kultur igen. Vi kom aldrig ner till Grenada, det skulle kunna vara nästa segling. Det var härligt att segla varje dag, men det fanns några ställen jag gärna hade stannat lite längre på längst ned i södra Grenadinerna, såsom Union Islands färgstarka bygator och Tobago Cays vars korallrev lockar med fisk i regnbågens alla färger, stingrockor och havssköldpaddor.

Dan Tindberg reste med fru och två ungdomar. De hade med ett annat par och deras ungdomar som de seglat med tidigare och ett annat par som de också kände sedan tidigare. I Sverige har de en egen segelbåt som de seglat med från hemmahamnen i Lomma runt i Skåne, Danmark, Västkusten, Norges sydkust och även upp till Stockholms skärgård. Alla gästerna ombord var vana seglare och valde att boka hela båten med skeppare och värdinna för att kunna njuta fullt ut av seglingsresan.

— Berättat för Stina Jansson en vinterdag i januari 2017


Boka din egen seglingsresa i Karibien här

More Sailing använder cookies för att du skall få en bättre upplevelse av vår hemsida. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Stäng
-->