More-skeppare prisad för ARC-insats

En av de starkare insatserna, i ARC 2016 renderade Mores skeppare Fredrik Olsson ett fint hedersomnämnande av ARC-ledningen i samband prisutdelningen nyligen.

Fredrik Olsson uppmärksammades för att han som skeppare på More 55:an L.i.a of Sweden vände om och hjälpte systerbåten Lady Nor som hade rammat ett UFO - unidentified floating object - mitt i natten i tolv knops fart och tappat styrningen. 

Fredrik kryssade som bekant, till undsättning mot hård vind för att bistå den nödställda slovenska besättningen på Lady Nor. Efter att ha fört över dem till L.i.a stannade Fredrik kvar ombord, undersökte båten, konstaterade att den var tät, att roderaxeln var utböjd nertill och att roderbladet slitits av i smällen. 

Fredrik och skepparen Staffan Andrén på More Grey, konstruerade då ett fodral av durkarna ombord, dök en hel dag och drog det på resterna av roderaxeln.

För detta fick Fredrik välförtjänt ARC:s hedersomnämnade – ”För otroligt sjömanskap och stor uppfinningsrikedom”löd motiveringen.

Fredrik kommenterade läget lugnt med att Lady Nor blev ”lite tung på rodret.”

Han fortsätter nu att segla i Karibien och behöver besättning. På programmet står Heineken Regatta på St Martin i mars med en More 55, på vilken segelmakaren Anders Lewander deltar i syfte att nå pallplats i Karibiens populäraste regatta. Se mer på www.moresailing.se

Mores Fredrik Olsson prisades för sin insats i ARC att vända om och hjälpa Lady Nor .”För otroligt sjömanskap och stor uppfinningsrikedom” löd ARC-ledningens motivering.

Lady Nor kom i mål i ARC med gott humör och kunde delta i festligheterna på St Lucia tillsammans med över 200 andra deltagare i årets rally över Atlanten.

/ Skribent, Curt Gelin

Läs mer här!

Bilder nedan:
1. Fredrik Olsson från More Sailing.
2. Besättingen på Lady Nor som räddades mitt ute på Atlanten.

More Sailing använder cookies för att du skall få en bättre upplevelse av vår hemsida. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Stäng
-->