Beneteau Oceanis via More Sailing

Beneteau byggde sina första segelbåtar för över 136 år sedan och mycket har förändrats sedan dess. Men BENETEAU:s filosofi att bygga de starkaste, säkraste och vackraste båtarna på vattnet har inte förändrats och lever kvar i sin genuina form.

”Jag tror att vi är en av de äldsta båtbyggarvarven i världen som drivs av familjen som majoritet.” – Annette Roux

Genom oss på More Sailing kan du hyra Beneteau båtar i Kroatien, Grekland och Italien.

Det som uppskattas mest med Beneteau segelbåtar är prestanda och säkerhet.

Vårt utbud av Beneteau segelbåtar i Kroatien

MISS ALICE - Oceanis 51.1
Miss Alice – Beneteau Oceanis 51.1
Årsmodell: 2018
Hytter: 5 (10 p)
ROSALIA - Oceanis 48
Rosalia – Beneteau
Oceanis 48
Årsmodell: 2017
Hytter: 5 (10 p)
Bellagio – Beneteau Oceanis 38.1
Årsmodell: 2018
Hytter: 3 (8 p)

Vårt utbud av Beneteau segelbåtar i Grekland

Salt Water – Beneteau Oceanis 51.1
Årsmodell: 2020
Hytter: 6 (12 p)
Semiramis (Refit 2021) - Oceanis 45
Semiramis – Beneteau Oceanis 45
Årsmodell: 2015
Hytter: 4 (10 p)
Kallisto - Oceanis 51.1
Kallisto – Beneteau
Oceanis 51.1
Årsmodell: 2020
Hytter: 6 (12 p)
Aida (Refit 2019) - Oceanis 45
Aida – Beneteau
Oceanis 45
Årsmodell: 2014
Hytter: 4 (10 p)
Sia - Oceanis 46.1
Sia – Beneteau
Oceanis 46.1
Årsmodell: 2019
Hytter: 5 (10 p)
Iris – Beneteau
Oceanis 38.1
Årsmodell: 2017
Hytter: 3 (6 p)
Butterfly (A/C - Generator - 12 pax) - Oceanis 48
Butterfly – Beneteau Oceanis 48
Årsmodell: 2015
Hytter: 5 (12 p)
Thano –Beneteau
Oceanis 50
Årsmodell: 2011
Hytter: 6 (12 p)
Bolero (Refit 2020) - Oceanis 41
Bolero – Beneteau
Oceanis 41
Årsmodell: 2014
Hytter: 3 (8 p)
Norma (Refit 2022) - Oceanis 41.1
Norma – Beneteau
Oceanis 41.1
Årsmodell: 2017
Hytter: 3 (8 p)

Vårt utbud av Beneteau segelbåtar i Italien

Athos - Beneteau 25
Athos – Beneteau 25
Årsmodell: 2000
Hytter: 2 (4 p)

Om Beneteau

TRADITION SOM HÅLLIT I ÖVER 135 ÅR

De första BENETEAU-båtarna seglade från varven i Croix-de-Vie för över 135 år sedan. Sedan dess har varumärket BENETEAU varit synonymt med kvalitet och innovation för alla som har tagit sig till vattnet – först av fiskarna som försörjde sig från havet och sedan av legionerna av fritidsbåtare runt om i världen.

Genom åren har Beneteau engagemang för att förnya och omfamna idéer, hur okonventionella det än är, varit i framkant av vilka de är för att ge dig den bästa möjliga båten.

BENETEAU var en av de första båtbyggarna för många år sedan att använda datorstödd design (CAD) samt lättare, starkare kompositbyggmaterial. De har också varit i framkant när det gäller att använda grönare material och processer för att göra deras del för att skydda den otroliga värld som vi utforskar. Men all denna innovation betyder inte att de har vänt traditionen ryggen.

En sak som de har upptäckt under mer än ett sekel av båtbyggeri är att innovationer från den nya världen fungerar bäst med gammaldags hantverk.

Denna kombination har resulterat i några av de mest ikoniska segelbåtarna och motorbåtarna i världen – suveränt sjövärdiga yachter kända för sin känsla för stil, lyx och komfort tillsammans med sin kreativa användning av rymden och nya teknologier. 

Läs mer om den otroliga Beneteau sagan som du blir en del utav när du hyr Beneteau segelbåt genom More Sailing.

Beneteau är äldsta familjedrivna båtvarvet

Året var 1884. Hörnstenen till Frihetsgudinnan lades på Bedloe’s Island i New Yorks hamn. I London publicerades först The Adventures of Huckleberry Finn. Och i den franska hamnstaden Croix-de-Vie grundade Benjamin Beneteau båtvarvet BENETEAU och började därmed en resa som fortsätter än i dag.

Benjamin byggde sina fiskebåtar för att vara robusta nog att hantera Nordatlantens nyckfulla vatten och tillräckligt snabba för att vara först tillbaka till hamnen så att fiskarna kunde få det bästa priset för dagens fångst. Även om han var hantverkare, strävade Benjamin alltid efter innovationer som kunde göra hans båtar bättre. Faktum är att i början av 1900-talet designade han den första motordrivna fiskebåten i sin region.

Efter Benjamin övergick tyglarna till hans son Andre, och det föll på honom att vägleda familjeföretaget genom två världskrig. En av Andres styrkor var som designer och tecknare, och de som bodde nära BENETEAU-varvet skulle förundras över hans vackra skapelser. Lika olyckliga som båda världskrigen var för BENETEAU, fanns ett större hot vid horisonten. Den globala ekonomiska förändringen krympte långsamt den franska fiskeindustrin. Färre franska fiskare innebar färre franska fiskebåtar. Men lycka till, bra tajming och bra gener ingrep! Andre och hans barn, dottern Annette och sonen Andre Jr. slog sig samman för att styra BENETEAU in i en ny tid.

De skulle använda en annan radikal innovation, polyester, för att skapa ett lätt skrov för fiskebåtsjollar, som senare skulle bli de första fiskebåtarna som användes för rekreation. Annette tog med sig ett av de små, ödmjuka hantverken till 1965 års båtmässa i Paris där det väckte sensation. Det tog resten av 60-talet, men i början av 70-talet hade BENETEAU framgångsrikt övergått från sina kommersiella fiskerötter till en av de mest respekterade nöjesbåtbyggarna i hela Europa. Idag, med nya innovationer och en ständigt växande global närvaro, är denna farseeing-familj från Saint-Gilles-Croix-de-Vie nu en av de största i världen.

 

Kontakta oss idag ifall du vill veta mer om att Hyra segelbåt

Alexander Johansson

Kontakta Alexander Jacobsson
031 – 30 96 306
boka@moresailing.se