Båtliv.se skriver om More Sailings Atlantseglingar

Båt-magasinet båtliv.se har skrivit om våra Atlantseglingar, du kan läsa artikeln här:

More Sailing deltar i Atlantic Rally for Cruisers

Seglingsföretaget More Sailing deltar för tredje året i rad i Atlantic Rally for Cruisers (ARC), världens största transatlantiska seglingstävling. I år gör More Sailing egendesignade båt More55 sin jungfrufärd över Atlanten med i besättning är både erfarna skeppare och privatpersoner.

– Våra transatlantseglingar är ett enkelt och bekymmerslöst sätt för privatpersoner att förverkliga sin dröm om att korsa Atlanten med segelbåt, säger Einar Halldin, VD på More Sailing.

Den 15 november går Atlantic Rally for Cruisers av stapeln, världens största transatlantiska seglingstävling. Tävlingen startar i Las Palmas och efter att deltagarna seglat 2700 nautiska mil går de i mål på Saint Lucia i Karibien. Det tar cirka fyra veckor att segla över Atlanten och årligen deltar över 200 båtar med både familjeseglare och kappseglare.

För tredje året i rad deltar seglingsföretaget More Sailing i Atlantöverseglingen. More Sailings besättning består av erfarna skeppare tillsammans med privatpersoner som hyrt in sig på båtarna för att tillsammans segla företagets nybyggda båt, More55, över till Karibien. More55 är designad av Cossutti Yacht Design och byggd på More Sailings egna varv i Kroatien.

– Det är roligt att ha en engagerat gäng som seglar. Årets tävling blir extra spännande eftersom det blir More55:ans jungfrufärd över Atlanten, säger Einar Halldin.

More Sailing är ett entreprenörsföretag som startades av paret Einar Halldin och Malin Stom 2009 med att arrangera seglingsresor i Kroatien för sina vänner. Företaget har vuxit i rekordfart och idag anordnar man seglingscharter och hyr ut segelbåtar i Kroatien under sommarhalvåret och bland de Karibiska öarna under vintern.

– De senaste åren har vi sett ett ökande intresse för att åka på seglingssemester. Vi brinner för segling och vill ge alla möjligheten att segla med en större båt, säger Einar Halldin,

Det första Atlantic Rally for Cruisers hölls 1986. Idag arrangeras det av World Cruising Club, som anordnar en mängd olika seglingsrallyn över hela världen. För att segla med More Sailing över Atlanten krävs det att man har dokumenterad nautisk kompetens och praktisk vana att navigera och vara ombord på båt.

Från: www.båtliv.se

Relaterade resor