Atlantbloggen: Stridsvärde - More Sailing

Atlantbloggen: Stridsvärde

24/11 24°35´99”N 021°39´94”W

Johan sträcker sig fram mot mig med en påse nötblandning. Jag åt middag för en timma sedan men säger ändå ja tack. ”Det är bra för stridsvärdet” säger Johan, en term han har använt i försvaret några år tidigare. Precis som i strid är det viktigt vid segling att man ser till att alla förutsättningar är så goda som möjligt för att ta båten framåt. Att se till att ha vätska och energi i kroppen och sover ordenltigt a och o för att få det att fungera ombord. Vi har till exempel fått erfara ett par riktigt bra middagar de senaste dygnen, blanda annat en riktigt bra ostsås och en coq au vin, där jag förstår att Mikael Larsson är mästerkryddare, bra gjort Mikael.

En del av stridsvärdet är också att hålla sig hel och ren, då sötvattentillgången ombord är begränsad sätter man sig i aktern och håller ett par hinkar saltvatten över sig. Jag testade detta för första gången idag och det var väldigt smidigt.

Men man får ändå erkänna att man är påverkad av de stora vågorna båten kränger runt i. Mina tabletter är aningen för svaga för att hålla borta sjöjukan helt. Det är problematiskt att fokusera på att diska och laga mat under däck, det är på håret att jag klarar av att skriva mina inlägg. Det jag hoppas på är att sjöbenen kommer om något dygn då kroppen har anpassat sig till det nya klimatet.

Mathias

(foto av: Jonathan)

Johan sträcker sig fram mot mig med en påse nötblandning. Jag åt middag för en timma sedan men säger ändå ja tack. ”Det är bra för stridsvärdet” säger Johan, en term han har använt i försvaret några år tidigare. Precis som i strid är det viktigt vid segling att man ser till att alla förutsättningar är så goda som möjligt för att ta båten framåt. Att se till att ha vätska och energi i kroppen och sover ordenltigt a och o för att få det att fungera ombord. Vi har till exempel fått erfara ett par riktigt bra middagar de senaste dygnen, blanda annat en riktigt bra ostsås och en coq au vin, där jag förstår att Mikael Larsson är mästerkryddare, bra gjort Mikael.

En del av stridsvärdet är också att hålla sig hel och ren, då sötvattentillgången ombord är begränsad sätter man sig i aktern och håller ett par hinkar saltvatten över sig. Jag testade detta för första gången idag och det var väldigt smidigt.

Men man får ändå erkänna att man är påverkad av de stora vågorna båten kränger runt i. Mina tabletter är aningen för svaga för att hålla borta sjöjukan helt. Det är problematiskt att fokusera på att diska och laga mat under däck, det är på håret att jag klarar av att skriva mina inlägg. Det jag hoppas på är att sjöbenen kommer om något dygn då kroppen har anpassat sig till det nya klimatet.

Mathias

(foto av: Jonathan)




loading..

x