Atlantbloggen: Skattjakt

27/11 Morgon Position: 21°09´11”N 28°14´64”W

Vi har upplevt en obehaglig odör i salongen nu ett par dagar och misstänker att problemet ligger under golvet där vi förvarar större delen av vår mat och dryck. Vi börjar sniffa oss fram längs med golvet. Johan Wolf upplever stanken aningen starkare vid masten så vi börjar där. Golvet lyfts med sugpropp och problemet uppenbarar sig. En paprika som har flutit ut i puré kontaminerad hela den främre delen av kölsvinet. Vi misstänker också att ett av mjölkpaketen har läckt ut och letar vidare. Jodå, dessa sydeuropeiska mejeriförpackningar går inte att lita på överhuvud taget. Jag önskar innerligt att Tetrapack ger sig ut på korståg ner igenom Europa och försöker sprida sina magiska mjölk- och filförpackningar till alla mejeriföretag som inte har fattat grejen med en bra förpackning.

Denna paprika- och mjölksörja har smugit sig in precis över allt, speciellt mellan etikett och plastflaska på alla våra vattenflaskor och allt måste tas upp och diskas. Kölsvinet och undersidan av golven torkas rent och de trasor som används kokas rena då vi har ett begränsat antal av dessa också. Vi passar på att göra en storstädning av hela båten, 5 dygn har passerat och det är dags att städa toaletter och de gemensamma utrymmena.

Ett par timmar har gått och odören försvinner. Vi har lärt oss en väldigt, väldigt viktig läxa, var väldigt noga med vad och hur saker placeras nere i kölsvinet!

Mathias

(foto av: Johan Karlsson)

Från: http://res.se/blogg/atlantbloggen/2015/11/27/skattjakt/

Relaterade resor