Atlantbloggen: Ska jag, på den? Dröm!

17/10-15 Position: 43°34`14″N 15°56`24″Ö

Vad är det för segelbåt som man egentligen vill segla över Atlanten? En segelbåt över atlanten ska vara säker, praktisk, bekväm och snabb, såpass snabb att man kan segla ifrån oväder. Fyra krav som i kombination skapar stora utmaningar för båtkonstruktörer när de ritar sina båtar.

Fredrik och jag är otroligt spända på resan men inte bara för att vi ska korsa att av de stora haven utan också för den segelbåt som vi har fått privilegiet att segla. För det är så att inte nog med att More Sailing erbjuder en av nordens bästa seglingsresor, de seglar även sina resor med helt nya segelbåtar, som är tillverkade precis för vårt ändamål, av sitt egna företag More Boats! More Boats har konstruerat en båt som med råge uppfyller min kravspecifikation och dessutom får nackhåret att resa sig! Du, More 55, vi ska ha riktigt jävla kul tillsammans!

More 55an är en 55 fots ”Preformance cruiser” som är stark, säker och snabb samtidigt som den bjuder på bekvämligheter så som air condition, stort soldäck, 6 hytter och 3 toaletter. More 55 har en totalvikt på runt 15 ton och har en undanvindsgarderob på 295 m2 segel så hastigheter upp mot 20 knop och mer därtill ska inte bli några ovanligheter! Detta är  en bekväm semestersegelbåt förklädd i en Volvo ocean race kappseglare!

Titta på den! Det är just en sådan här båt som man vill segla, egentligen inte bara över atlanten utan över allt! Blir ni sugna på att själva känna på magin på More55an oberoende av vad du har för seglingserfarenheter sedan innan, antingen i Medelhavet, Karibien eller över Atlanten så slå en pling till More Sailing!

Mathias

Relaterade resor