Atlantbloggen: Nu drar vi!

22/11 Position: 28°7´24″N 15°25´31″W

Dagen gryr och det är sista dagen på fast mark på en väldigt, väldigt lång tid. Vi räknar på att hålla en snitthastighet på ungefär 8-9 knop vilket resulterar i att vi har ungefär 10-12 dagar på havet framför oss. Lyckas vi med detta så kommer vi att vara en av de första båtarna i vår klass som når Karibien, vi har till och med en chans att ta hem segern!

Det är stora aktivitet i marinan, de sista färska varorna köps in, däcken spolas för sista gången och det är lång kö till duschen. Nu är det dags!  Båten är ännu en gång fullpackad med mat och vatten. Denna gången blev det upp emot 800 vattenflaskor som motsvara ungefär en och halv kubikmeter vatten. Allt är organiserat och dokumenterat på listor så att det ska vara lätta att hitta. Vi har även skrivit upp hur mycket var och en är beräknad att äta varje dag.

Jag har gjort lite modifikationer i min hytt för att vi ska få plats med alla prylar, bland annat har jag installerat ett fruktnät över sängen, byggt fallskydd och en klädhängare för segelställ och flytvästar. Nu är vi mer än klara för att ge oss av!

Vi startar kl 13.00. Jag vet att det har varit svårt att hitta vår position på marinetraffic.com men nu har vi ytterligare en sändare ombord som ger vår position. Ni hittar oss nu på http://www.worldcruising.com/arc/eventfleetviewer.aspx där ni kan söka på Pixel för att se hur det går för oss jämfört med våra konkurrenter.

Sista kortet på Crew är taget, nu drar vi!

Mathias

(foto av: Mathias Edberg)

Relaterade resor