Atlantbloggen: Mikaels 50-årsdag

25/11 20°59´36”N 22°30´18”W

I natt fick vi äran att gratulera Mikael Ambrius på 50-års dagen. Men inte har det bivit en dag med sol och paraplydrinkar för det. Han startar dygnet med ett hårt nattpass upp på däck och vid lunch så lyckas han inte riktigt balansera maten i skålen och får spendera en timma med att torka upp tonfisk och tomatsås från golvet. Djupa suckar följs av fler djupa suckar när samma skål går i tusen bitar när han försöker diska den ren.

Men en fin present från besättningen får han i alla fall. På grund av att go-cart banan för tillfället ser lite blöt ut så får han ett presentkort på en extrem höghastighetssnorkling bakom båten som Ambrius, av någon anledning, väljer att använda vid ett annat tillfälle. Vi kokar kaffe och bjuder på kakor och vår Irländare Jonathan får chansen att ta ton på ” ja må han leva” för första gången. Det blir en 50-årsdag som få skulle kunna tänka sig men som Mikael ändå väljer att avrunda som en av sina bästa 50-årsdagar.

Vi har sett de första bilderna på vår framgång genom vattnet utanför Afrikas kust. Vi tar, jämfört med resten av flottan, ett kärvt beslut och går betydligt mycket längre söder ut, ett tag är vi så nära som 300 sjömil till Cap Verde. Vi har precis gippat och sätter rak kurs på St Lucia, det ska bli väldigt intressant att se om vår satsning går hem de närmsta dygnen.

Mathias

(foto av: Mathias Edberg)

Relaterade resor