Atlantbloggen: Matdags!

22/10-15 Position: 43°34`14″N 15°56`24″Ö

När det går 10 till 15 meters höga vågor på havet så är man inte så pigg på att gå ner i salongen och laga en brakmiddag till 6 gubbar, det är mer eller mindre omöjligt. Hur löser vi detta på ett bra sätt då? Vi lagar all mat innan och fryser ner, smart!

Steg 1. Du skriver en lista med middagsrecept och uppskattar hur stor mängd mat varje person behöver. Summera mängden i en stor inköpslista. Tänk på att variera vilken sorts protein du lagar fastän det kan vara lockande att göra enbart enkla kycklinggrytor, du tackar dig själv ute på havet.

Steg 2. Åk och köp så mycket mat som du har möjlighet att få plats med i bilen på den största affären du hittar.

Steg 3. Börja laga maten, detta tar flera dagar. Räkna med att det kommer att kännas väldigt snopet att laga mat som du inte får äta upp direkt när du är klar.

Steg 4. Ett tips! Frys in maten i mjölk- eller juicepaket. Detta gör att maten går att packas på ett effektivt sätt i frysen och att du kan skriva på förpackningen exakt vad det är i.

Vi räknar med en fryst middag varje dag i 14 dagar från Kroatien till Las Palmas. Detta motsvarar, för 6 besättningsmän, ungefär 2 paket*14 dagar. Till frukost kokar vi havregrynsgröt och bakar bröd i en automatisk bakmaskin. Till lunch blir det lättare mat så som soppor, energikakor och nudlar. Det ska också fikas emellanåt!

Mathias

(Fota av: Mathias Edberg)

Relaterade resor