Atlantbloggen: Kommunikation

29/11 Morgon 21°46´03”N 34°00´30”W

Det börjar tillhöra ovanligheten i vår moderna värld att familjen inte är ett telefonsamtal bort vart man än är i världen, 24 timmar om dygnet. Atlanten är dock en av dessa platser där kommunikationen med omvärlden inte tillhör det mest självklara. Täckningen på mobilen förvannn några sjömil utanför Las Palmas och kommer inte att dyka upp förens vi når Karibien. Besättningens familjer har ändå på olika sätt behållit någon sort kontakt.

Johan Wolf har från sin familj fått med sig ett långt snöre med presenter. En för varje dag till den 15 December då familjen återförenas för att fira jul i Karibien. Han öppnar dem med glädje, många gånger dyker det upp något sött som kan intas utöver besättningen dagliga ranson och vissa innehåller ett par rena kalsonger som kommer väl till hands.

Vi har också sparsamt med mail kommunikation genom en satellit mottagare ombord. Mikael Larsson har precis fått ett mail från sin fru och något så enkelt som ett par rader text på en dataskärm kan göra en otroligt glad här ute. Det är också på detta sätt som jag får ut mina blogginlägg ut på nätet. Jag har fått frågor om hur vi har det och vad som händer och jag förstår att jag är den som förmedlar denna information till oroliga mammor, fruar och barn om hur deras barn, män och pappor har det. Jag hoppas att jag lyckas med mitt uppdrag och att ni tycker att det är kul att följa era sjömän.

Mathias

(foto av: Mathias Edberg)

Relaterade resor