Atlantbloggen: Inte för mycket, men inte för lite…

8/10 position: 57°45´54″N 11°55´44″Ö

Man får inte ta med sig för mycket för att allt ska få plats, men man ska inte ha med sig för lite för att inte lukta allt för illa efter ett par veckor. Det börjar närma sig avfärd och jag tänkte visa hur jag har packat. För att inte uppfinna hjulet på nytt så har jag frågat experten, skeppare Fredrik, vad som är praktiskt att ha med sig. Vi sammanfattar det i Fredriks packningslista:

Underkläder 15 par

Strumpor 5 par

Sockar 1 par

T-shirt 5 st

Varm tröja 2 st

Underställ 2 st

Fleaceställ 1 st

Jeans 1 par

Vindbyxor 1 par

Mjukisbyxor 1 par

Skjortor 2 st

Vindjacka

Vindväst

Seglarställ

Seglarskor

Flippflopps

Stövlar

Halsduk

Mössa

Keps/hatt

Handskar

Flytväst med reservgasflaska

Livlina med 2 krokar och en ögla

Toalettartiklar

Vätskeersättning

Frystorkad mat

Hudkräm

Plåster

Solglasögon 2 par

Aftersun

Värktabletter

Våtservetter

Deo

Dubbeldusch

Allergitabletter

Multiverktyg

Kniv

Pannlampa med rött ljus

Solskyddsfaktor

Detta ska enligt Fredrik var en bra kombination av saker att ha med sig. 15 par kalsonger, det kan nog räcka, mamma hade nog sagt det dubbla. Däremot strumpor Fredrik, 5 par? Där får jag nog hålla med mamma. Plåster, hudkräm och handskar, händerna är otroligt utsatt och kräver stort underhåll för att inte gå sönder på vägen. Frystorkad mat och vätskeersättning är livsviktiga, i vissa situationer kan det vara helt omöjligt att laga mat och att få i sig vätska och ny energi vid större sjögång kan vara guld värt. Fleaceställ? Fredrik gillar att mysa?

Vi förbereder oss på temperaturer på allt i från 0 grader upp till 30-40 grader och allt däremellan som vi kan tänkas få på oss, det blir en hel del grejer. Utöver kläder ska kamerautrustning, sextant och annan underhållning med. Jag får nog åka flygplan med stövlar, seglarställ och ett alldeles för stort handbaggage!

Tips! Jag har packat en del seglingsväskor och är så trött på att allt ligger huller om buller. Vad kan man göra åt det? Häromdagen åkte jag till IKEA och köpte en ”SKUBB”. I denna tyglåda kan jag trycka ner kalsonger, underställ, strumpor och för en gång skull ha lite ordning och reda i väskan på båten. (Bild längst ner).

Mathias (foto av: Mathias Edberg)

Relaterade resor