Atlantbloggen: Herlogs födelsedag!

15/11 position: 32°19´78”N 10°38´32″

Idag är det inte vilken dag somhelst, det är Herlogs födelsedag! Vi firar med Fredriks köttbullar och potatismos följt av äppelkaka och vispgrädde. Vi har också fått oss en liten fripassagerare ombord, en liten fågel. Vi är långt ut till havs och både vi och fågeln inser att om den väljer att lämna båten så är dagarna räknade. Den flyger och vilar i i storseglet och tar inte emot någon mat vi kastar ut på däck men i morse tyckte den att vi kände varandra tillräckligt bra för att få komma lite närmre så att jag fick ett par riktigt bra bilder. Vi får hoppas att den väljer att stanna med oss fram till Las Palmas.

Nu börjar vågorna bli längre och högre. Tittar man ut mot Afrikas kust så förlorar man sikten i vågdalarna. Allt ombord blir mycket mer problematiskt när båten häver sig fram och tillbaks. Ställer man ett glas fel eller glömmer att stänga en skåpslucka så kan det bli mycket krossat porslin och glas att städa upp från golvet. Vi ska inte tala om att gå på toaletten. För det första ska tre lager kläder av och sedan är det en ständig kamp att hålla sig kvar på holken. Jaha, toalettpappret är slut, man öppnar dörren på glänt för att be Fredrik om mer, båten kränger till och dörren svingar ut efter att man har tappat greppet. Då är det bara att sitta och skämmas tills dörren känner för att svänga tillbaka.

När man står och lagar mat är en tredjedel av köket lodrätt, spisen, mesans resterande del följer båtens krängning. Det betyder att en stor kastrull med kokande hett vatten kan bli livsfarligt om man skulle välja att ställa den på fel plats. Ska du laga köttbullar krävs två personer, en kock och en köttbulleövervakare.

Mathias

(Foto av: Mathias Edberg)

Från: http://res.se/blogg/atlantbloggen/2015/11/15/herlogs-fodelsedag/

Relaterade resor