Atlantbloggen: Gibraltar

13/11 Position: 36°09´41”N 05°21´45”W

Utan några passkontroller och flygplansköer så tar vi oss från spansk tapas till en brittisk fish n chips på Gibraltar, vi seglar rakt in utan några somhelst kontroller, jag tror att England får titta över sin kustbevakning.

Jag, Herlog och Lisa står upp halv 7 på morgonen för att ta bussen upp på berget i Gibraltar. Busschauffören tar oss upp bland trånga gator, jag kan tänka mig att han har mer en ett par reservbackspeglar liggandes i garaget. Apor, oljetankers och Afrika i bakgrunden skapar en spännande kontrast. Nere på bergets baksida så ser vi flygplatsen sticka ut i vattnet, More55an ligger några fåtal meter ifrån den, det förklarade allt brummande inatt. Flygplatsen ligger på den Brittiska sidan men den enda vägen till Spanien är över den! Vi ser att lokalbefolkningen står och väntar på att ett flygplan ska ge sig iväg för att sedan korsa flygfältet på mitten!

Efter att ha tagit oss ner för berget så känner vi för frukost. Vi lyckas hitta gamla stan och en jättefin liten bar. Vi frågar servitören om det var möjligt att få sig en fish n chips serverad klockan 10 på morgonen, det är inga problem. Vi tar en öl till det. Ett dåligt samvete börjar växa, Fredrik och de andra sliter för att få i ordning båten för Las Palmas. Herlog tycker att vi borde hitta på en riktigt bra historia om vad vi egentligen gjorde, jag håller med.

Vi har lite bråttom, att försöka att ge oss av så tidigt som möjligt ger oss gynnsam ström ut ur Gibraltarsundet. Vi ser fram emot det öppna havet, där ute blåser det! Detta var tyvärr Lisas sista stopp, hon ska bege sig tillbaka till Formentera efter 3 dygn på båten, tack för besöket Lisa och lycka till med hemresan!

Mathias

(Foto av: Mathias Edberg)

Relaterade resor