Atlantbloggen: Förstärkning

5/11 37°59´75″ N 016°21´46″ Ö

Sömnlösheten efter första dygnet kom ikapp mig inatt på passet mellan 00.00-4.00. Jag var så trött att jag knappt kunde stå bakom ratten. Jag slog av autopiloten och styrde båten för hand men det sluta i två oförberedda gippar, åtminstone något som fick mig att vakna till lite. Jag tackar och bockar för att klockan lyckas ta sig fram till 4 snåret och vaktbyte, raka vägen i säng!

Dagen har för övrigt varit rätt så händelselös. Det blåser två sekundmeter rakt i trynet så motorn står och går, Fredrik ordnar ett nytt nedhal till gennakern, Mikael brassar sina omtalade hamburgare och jag har börjat på en tjock bok, en rätt så behaglig dag, mm man får säga, efter ett bra dygn med hård segling. Vi följer den Italienska stövelns sula på vår styrbord sida och närmar oss Messina sundet.

Jag har förresten glömt att berätta att vi fick med oss en gubbe till från marina Kremik, Josip! Josip är mekaniker på More Charter och kommer hjälpa oss med  eventuella reparationer under seglingen på medelhavet. Känns väldigt tryggt att ha med en kille, och hans verktygslåda, med stor erfarenhet av More 55ans utrustning.

Mathias

(foto av: Mathias Edberg)

Relaterade resor