Atlantbloggen: Första advent

30/11 Morgon Position: 20°13´32”N 35°56´51”W

Inte nog med att Njord besökte oss igår, det var ju första advent. Johan K och Magnus hade under dagen smugit runt i köket och bakat något som vi skulle få smaka på till kvällen. När Fredrik och Johan Wolf tar upp ett par gitarrer och börjar spela så kommer Johan K och Magnus upp med nybakade lussebullar och en kastrull med glögg, magiskt! En gnutta hemlängtan infinner sig, man börjar undrar vad de hittar på hemma? Har de redan börjat mysa med julgodis och pepparkakor i mörkret? Kanske lite tidigt än?

Vindarna har varit lätta under natten och vi gör knappt 5-6 sjömil i timman mot mål. Vi kan lugna oss med att resten av flottan bör uppleva ungefär samma vindar. Jag, Johan K och Mikael Larsson går på vårt skift kl 04.00 och känner att det har blivit betydligt varmare, seglarstället packas ned i väskan och ersätts istället av shorts.

Det tar dessutom betydligt längre tid för solen att gå upp, solen gick idag upp halv nio. Vi rör oss i olika tidzoner allt längre väster ut och några klockor har ännu inte ställts om. För varje 15 grader som vi passerar på kartan så går solen upp en timma senare. När dagen gryr är det dags för vårt skiftlag att laga frukost till besättningen, det blir havregrynsgröt, kokt ägg och mackor innan det är dags att gå och lägga sig och sova ett par timmar.

Mathias

(foto av: Mathias Edberg)

Relaterade resor