Vill du boka prisvärt flyg till Kroatien? Klicka här

Atlantbloggen: Champagne Sailing

27 November 2015

28/11 Morgon 21°25´30”N 31°04´67″W

En dag av återhämtning. Efter 5-6 tunga dygn så börjar vädret lätta, gennakern seglar i de 7 sekundmetrarna som råder och vågorna är nästintill obefintliga. Besättningen vågar sig upp på däck med böcker och sällskapsspel i bara badbyxor. Solen steker på däck så blir man varm går man till aktern och kastar ett par hinkar vatten över sig för att sedan gå tillbaka och sjunka tillbaka ner i sin nyöppnade kriminalare.

Nattens sömn har varit djupt och efterlängtad, istället för att gå dubbla skift på nätterna för att vara förberedd på att snabbt reva eller gippa för en squall så kan nu halva styrkan vara på däck. Bara en sån sak som att vi har vågat lätta lite på takluckorna till hytterna underlättar massvis, innan har det varit kvavt och varmt men nu får vi en kontinuerlig ström av färsk havsluft ner i båten.

Det har funnits tid för att rigga om storseglet till en skotpunkt på däck så att vi kan ha uppe soltaket på dagen, tid för att pyssla om sig själv och sin hytt kunde inte ha kommit vid en bättre tidpunkt. Denna ”Champagne Sailing” som Chris Tibbs pratade så gott om på en av föreläsningarna i Las Palmas har precis startat och vi gillar det.

Mathias

(foto av: Mathias Edberg)

DSC_0242-1-scaled.jpg.webp